Kings Canyon nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kings Canyon nasjonalpark
Dusy Basin in Kings Canyon1.jpg
Dusy Basin i Kings Canyon nasjonalpark.
LandUSA USA
DelstatCalifornia California
Nærmeste bosetningFresno
Areal1 873 km²
Opprettet4. mars 1940
Årlig besøkstall552 766 (2006)

Kings Canyon nasjonalpark
36°48′N 118°33′V

Det 81,5 meter høye mammuttreet General Grant i Kings Canyon nasjonalpark.

Kings Canyon nasjonalpark er en nasjonalpark i sørlige Sierra Nevada i delstaten California, USA. Parken ble etablert 4. mars 1940, og er på 1873 km². De viktigste naturattraksjonene i nasjonalparken er General Grant Grove, et skogområde med mammuttrær (Sequoiadendron giganteum), og de store canyoner i parkens østlige del.

Parken består av to områder. Det eldste området, General Grant Grove, ble vernet allerede i 1890 som General Grant National Park, for å beskytte mammuttrærne. Denne delen av parken, som også omfatter Redwood Mountain Grove utgjør mindre enn 10% av nasjonalparkens totale areal.

Øst for denne gamle delen av parken ligger den nye delen fra 1940, som utgjør ca. 90%. Den omfatter kildene til elvene Kings River og San Joaquin. Både det sørlige og det midtre løpet til Kings River løper gjennom canyon som er skapt gjennom breformende prosesser. Navnet Kings Canyon er knyttet til en del av canyonet i det sørlige elveløpet, og dette er USAs dypeste canyon. Parkens høyeste fjell er North Palisade (4 343 moh) i øst, som er Sierra Nevadas tredje høyeste topp.

Parken ligger nord for og sammenhengende med nasjonalparken Sequoia National Park og de to parkene blir administrert av National Park Service som en felles enhet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]