Biscayne nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Biscayne nasjonalpark
Snorkling i Biscayne nasjonalpark.
LandUSA
DelstatFloridas flagg Florida
Ligger iFlorida
Areal700 km²
Opprettet28. juni 1980
Årlig besøkstall517 442 (2007)
Kart
Biscayne nasjonalpark
25°39′00″N 80°05′00″V

Biscayne nasjonalpark er en nasjonalpark i den sørlige delen av delstaten Florida, USA. Parken ble etablert 28. juni 1980, og er på cirka 700 km ². Den viktigste attraksjonen i parken er muligheten for dykking eller snorkling rundt korallrevene inne i bukta. Det er også mulig å leie en båttur i en båt med glassbunn eller leie en kajakk for å utforske bukta og øyene rundt. Parken er en av de beste områdene for dykking i USA, og 95 % av parken består av vann.

Historie[rediger | rediger kilde]

Spanske oppdagere fant den 35 kilometer lange lagunen i det 16. århundre, men den første permanente europeiske bosettingen i Miami-området kom ikke før begynnelsen av det 19. århundre. Mens noen beboere bodde i området, forble området stort sett uberørt av mennesker fram til nyere tid.

I 1961 stemte 13 grunneiere enstemmig å opprette City of Islandia på Elliott Key. I 1962 ble det utlyst planer for SeaDade, en stor industriell havneby. Dette ble støttet av milliardæren og skipsrederen Daniel K. Ludwig som også ville ha et oljeraffineri i bukta. Flere lokale støttet også planene om havnebyen. I 1968 ble det kjent at myndighetene vurderte å verne området som nasjonalmonument, noe som ble møtt med motstand fra eierne. Likevel skrev president Lyndon B. Johnson under erklæringen om at området skulle bli nasjonalmonument samme år. 28. juni 1980 ble området offisielt en nasjonalpark.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]