Hot Springs nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hot Springs nasjonalpark
Hots Springs National Park aerial.jpg
Flyfoto av den fredede Bathhouse Row med badehotellene.
LandUSA USA
OmrådeArkansas
Nærmeste byHot Springs, Garland County
Grunnlagt4. mars 1921
Areal22 km²
Opprettet4. mars 1921
Årlig besøkstall1 273 456 (2006)

Hot Springs nasjonalpark
34°30′49″N 93°03′13″V

Hot Springs nasjonalpark er en nasjonalpark i delstaten Arkansas, USA. Parken ble etablert 4. mars 1921, og er på 22 km². De viktigste attraksjonene i nasjonalparken er de varme kildene og kulturminnene knyttet til bruken av kildene.

Dette er den minste nasjonalparken i USA. Området er først og fremst skogsområder. Varmekildene gir et egnet habitat for løvskog som er dominert av eik. Enkelte av disse trærne er over 200 år gamle.

Parken har flere varme kilder som flyter fra den vestlige skråningen av Hot Springs Mountain som er en del av Ouachitafjellene.

Folk i Arkansas har brukt det varme kildevannet i de terapeutiske badene i mer enn to hundre år for å behandle lidelser som for eksempel revmatisme. Før parken ble nasjonalpark hadde området utviklet seg til å bli et kjent feriested kalt The American Spa. Flere av bygningene fra kurbadperioden, herunder hele Bathhouse Row, er fredet som National Historic Landmark, som godt bevarte eksempler på Gilded Age-arkitektur.

Parken omfatter deler av byen Hot Springs og gjør den dermed ril en av de lettest besøkte nasjonalparkene i hele USA. Det finnes mange turløyper og camping-områder i parken. Bading i det varme kildevannet er tilgjengelig i de godkjente anleggene.

Parken har blitt stadig mer populær de siste årene og hadde over 1,5 millioner besøkende i 2003. Det bor fremdeles mange medlemmer av flere forskjellige indianer-stammer i områdene rundt varmekildene. Indianere har vært samlet i dalen i over 8000 år for å nyte de helbredende egenskapene som varmekildene gir.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]