Hot Springs nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hot Springs nasjonalpark
Hots Springs National Park aerial.jpg
Flyfoto av den fredede Bathhouse Row med badehotellene.
LandUSA USA
DelstatArkansas Arkansas
Nærmeste bosetningHot Springs, Garland County
Areal22 km²
Opprettet4. mars 1921
Årlig besøkstall1 273 456 (2006)

Hot Springs nasjonalpark
34°30′49″N 93°03′13″V

Hot Springs nasjonalpark er en nasjonalpark i delstaten Arkansas, USA. Parken ble etablert 4. mars 1921, og er på 22 km². De viktigste attraksjonene i nasjonalparken er de varme kildene og kulturminnene knyttet til bruken av kildene.

Dette er en av de minste nasjonalparkene i USA, og kan kanskje like gjerne betraktes som et kulturminne som et naturvernområde.

De varme kildene gir et egnet habitat for løvskog som er dominert av eik. Enkelte av disse trærne er over 200 år gamle. Parken har flere varme kilder som flyter fra den vestlige skråningen av Hot Springs Mountain som er en del av Ouachitafjellene.

Folk i Arkansas har brukt det varme kildevannet i de terapeutiske badene i mer enn to hundre år for å behandle lidelser som for eksempel revmatisme. Før parken ble nasjonalpark hadde området utviklet seg til å bli et kjent feriested kalt The American Spa. Flere av bygningene fra kurbadperioden, herunder hele Bathhouse Row, er fredet som National Historic Landmark, som godt bevarte eksempler på Gilded Age-arkitektur.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]