Chris Cooper

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Chris Cooper
Chris Cooper at the 2009 Tribeca Film Festival.jpg
Cooper på Tribeca Film Festival i 2009.
FødtChristopher W. Cooper
9. juli 1951 (66 år)
Kansas City, Missouri, USA
Ektefelle Marianne Leone (1983–i dag) «Mal:Start-date»"Ekteskap: Marianne Leone to Chris Cooper" Location:Mal:Placename/adr (linkback://no.wikipedia.org/wiki/Chris_Cooper)
Utdannet ved University of Missouri
Beskjeftigelse Skuespiller
NasjonalitetUSA
Aktive år1987–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Christopher W. Cooper (født 9. juli 1951 i Kansas City i Missouri i USA) er en amerikansk skuespiller. Han vant en Oscar, i klassen beste mannlige birolle, for sin rolle som «John Laroche» i filmen Adaptation.

I 1996 opptrådte Cooper i regissør Joel Schumacher`s film A Time to Kill som er basert på en roman på John Grisham. Cooper opptrådte som en homofobisk oberst i American Beauty, en rolle som sikret ham en Screen Actors Guild Award-nominasjon for beste mannlige birolle. I 2000 spilte Cooper oberst Harry Burwell i The Patriot. I 2002 dukket han opp i The Bourne Identity med Matt Damon i hovedrollen, som en hensynsløs CIA-direktør, en rolle han gjentok (i flashbacks) i oppfølgeren The Bourne Supremacy. Cooper var generelt opptatt i 2005, da han var med i tre kritikerroste filmer, henholdsvis Jarhead der han spilte mot Jake Gyllenhaal, Capote, og Syriana. Han var også med i thrilleren Breach der han spilte FBI-agent og landsforræder Robert Hanssen. Han spilte også i thrilleren The Town mot Ben Affleck, Rebecca Hall, Jeremy Renner og Blake Lively i 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.