Capote

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Capote
orig. Capote
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2. september 2005 USA
3. mars 2006 Norge
Prod.landUSA
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBennett Miller
ProdusentJoshua Newman
Philip Seymour Hoffman
Kerry Rock
ManusforfatterDan Futterman
Gerald Clark
MusikkMychael Danna
SjeffotografAdam Kimmel
Foran kamera
MedvirkendePhilip Seymour Hoffman
Catherine Keener
Chris Cooper
Clifton Collins Jr.
Bob Balaban
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapSony Pictures Classics
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Capote er en biografisk film fra 2005 som følger forfatteren Truman Capote under arbeidet med boken Med kaldt blod. Filmen er regissert av Bennett Miller, og har Philip Seymour Hoffman i hovedrollen som Capote.

Handling[rediger | rediger kilde]

Truman Capote har blitt kjendis på grunn av sine bøker, særlig Frokost hos Tiffanys, og kommer en dag over nyhetshistorien om mordet på en hel familie i Kansas. Han får lov av sin sjef i The New Yorker til å følge saken, og drar til Kansas med sin venn Harper Lee for å intervjue mennesker som kjente den drepte familien. Når drapsmennene blir pågrepet, får Capote, via sitt gode forhold til konen til den lokale sheriffen, lov til å ha kontakt med den ene pågrepne, Perry Smith. Capote følger saken i fem år, under straffesaken, anken og tilslutt straffen for paret som utførte mordet

Roller[rediger | rediger kilde]

Oscar[rediger | rediger kilde]

Filmen vant en Oscar og var nominert i ytterligere fire klasser. Philip Seymour Hoffman vant prisen beste mannlige hovedrolle som «Truman Capote». Den var også nominert i klassene; som beste film, best regi og Catherine Keener var nominert i klassen beste kvinnelige birolle som «Harper Lee».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]