Live by Night (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Live by Night
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår13. desember 2016
Prod.landUSA
Lengde129 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBen Affleck
ManusforfatterBen Affleck
Basert påLive by Night
MusikkHarry Gregson-Williams
SjeffotografRobert Richardson
KlippWilliam Goldenberg
Foran kamera
Hovedrolle(r)Ben Affleck
Annen informasjon
Budsjett65 mill. dollar[1]
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Live by Night er en amerikansk spillefilm regissert av Ben Affleck og fotografert av Robert Richardson, basert på romanen Live by Night av Dennis Lehane. Affleck spiller også hovedrollen, mens andre sentrale roller innehas av Elle Fanning, Brendan Gleeson, Chris Messina, Sienna Miller, Zoe Saldana og Chris Cooper. Filmen hadde premiere 13. desember 2016 i New York.[2]

Live by Night handler om en spritsmugler fra Ybor City i Tampa som blir en beryktet gangster.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1926 blir Joe Coughlin, en krigsveteran fra første verdenskrig av irsk avstamning, er sønnen til politi-sjef Thomas Coughlin i Boston. Han er forelsket i Emma Gould, elskerinnen til en beryktet gangster, Albert White, sjefen for en irsk gjeng i Boston-området. Men Thomas er imot dette forholdet, og fraråder Joe mot hans kriminelle virksomhet, og advarer om at hans ugjerninger før eller senere kommer til å innhente ham. Whites rival, den italienske mafia-sjef Maso Pescatore, får vite om deres affære og presser Joe til å drepe White. Joe nekter, og i stedet bestemmer han og Emma seg for å flykte til California. For å finansiere dette forplikter Joe seg til et overfall sammen med sin partner Dion Bartolo og en annen mann, hvor tre politimenn blir drept.

Joe blir deretter brutalt angrepet av Whites håndlangere, og nesten drept før Thomas og politiet kommer for å arrestere Joe for de drepte politimennene. Thomas forteller at Emma druknet, når hun ble forfulgt av politiet. Han presser også etterforsker Calvin Bondurant for å sikre at Joe blir tiltalt for en relativt liten siktelse i steden for drap, og han får bare tre års fengsel. To uker før Joe blir løslatt, dør Thomas av et hjerteinfarkt. Joe ønsker hevn mot White, og tilbyr sin hjelp til Pescatore i Florida, som er under angrep av White.

Joe utvikler også et forhold til Graciela Corrales, søsteren til en forretningsmann som forsyner det meste av rom, og de gifter seg. Joe blir venn med sheriff Irving Figgis for å få politi-beskyttelse for hans kriminelle handlinger. Irvings datter Loretta reiser til Hollywood for å begynne som skuespiller, men blir i stedet en heroin-avhengig prostituert. Irvings svoger, R. D. Pruitt, medlem av Ku Klux Klan beskylder Joe for å bringe flere ikke-hvite innvandrere til Tampa, begynner å gå etter Joes virksomheter og drepe håndlangerne hans.

Joe lover Irving å hjelpe Loretta med narkotika-problemene hennes, i bytte mot å forråde Pruitt. Joe dreper Pruitt, og får mennene hans til å jakte på og drepe alle KKK-medlemmer i Tampa-området i en rekke brutale attentater. Joe planlegger å bygge et casino, og ønsker at delstaten skal legalisere gambling. Men Loretta, som har blitt en troende kristen, begynner å forkynne at alkohol og pengespill er i strid med Guds ord. Myndighetene bestemmer seg for å ikke legalisere gambling likevel. Under et privat møte i en restaurant for å avgjøre deres uenigheter, betror Loretta til Joe at hun egentlig ikke tror på Gud, og at hennes synder ikke kan tilgis. Dagen etterfår Joe høre at Loretta har begått selvmord. Når han besøker en svoger, en amatør-fotograf, finner Joe et nylig tatt bilde av Emma, ​​som Joe trodde var død. Han bestemmer seg for å lete etter henne. Men samtidig avslører sjefen hans at han har forsonet seg med White, og planlegger å erstatte Joe med hans egen sønn Digger.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Ben Affleck

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]
  2. ^ Lincoln, Ross A. (18. juni 2016). «Warner Bros Pushes ‘Lego Movie 2’ Release To 2019». Deadline (engelsk). Besøkt 19. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]