The Tempest (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Tempest
Generell informasjon
Sjanger Dramakomedie
Nasjonalitet USA USA
Utgitt 2010
Lengde 110 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Julie Taymor
Manus Julie Taymor
Produsent Julie Taymor
Robert Chartoff
Lynn Hendee
Jason K. Lau
Julia Taylor-Stanley
Musikk Elliot Goldenthal
Sjeffotograf Stuart Dryburgh
Foran kamera
Medvirkende Helen Mirren
Djimon Hounsou
Russell Brand
Alfred Molina
Chris Cooper
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

The Tempest er en amerikansk dramakomedie fra 2010, regissert av Julie Taymor. Filmen er basert på teaterstykket Stormen av William Shakespeare.

Filmen har Helen Mirren i rollen som Prospera, David Strathairn som kong Alonso, Djimon Hounsou som Caliban, og Russel Brand som Trinculo.

Handling[rediger | rediger kilde]

Til forskjell fra originalstykket, er hovedpersonen her en kvinne (derfor Prospera, og ikke Prospero). Taymor skrev rollen med Helen Mirren i tankene. Prospero var hertug av Milano, mens Prospera er konen til hertugen av Milano. Når mannen dør, blir hun anklaget for å ha drept han med heksekunstner av hans bror, Antonio (Chris Cooper), og satt på sjøen på en flåte med sin fire år gamle datter. Hun dør ikke, men strander på en øy der udyret Caliban bor. Hun overvinner Caliban, og gjør han til slaven sin.

Etter tolv år på øya, blir de passert av Alonso(David Strathairn), kongen av Napoli, som har giftet bort sin datter til prinsen av Tunisa. På båten er også hans sønn Ferdinand (Reeve Carney) og Antonio. Prospero skaper en storm som senker båten deres, slik at de strander på øya hennes, og hun kan få hevn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]