Remember Me

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Remember Me
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 12. mars 2010
Prod.landUSA USA
Lengde108 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiAllen Coulter
ManusforfatterWill Fetters
MusikkMarcelo Zarvos
Foran kamera
MedvirkendeRobert Pattinson
Emilie de Ravin
Chris Cooper
Lena Olin
Pierce Brosnan
Prod.selskapSummit Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Remember Me er en amerikansk romantisk dramafilm fra 2010 regissert av Allen Coulter, og manus skrevet av Will Fetters. Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin og Pierce Brosnan har hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1991, en 12 år gammel jente som heter Alyssa "Ally" Craig er sammen med sin mor på T-banen i Brooklyn, hvor hun blir vitne til at moren blir drept av ranere. Hun får psykiske arr fra hendelsen, og tør ikke ta t-banen igjen etter dette. 10 år etter morens død, studerer den 21 år gamle Ally (Emilie de Ravin) ved NYU. Hun bor hjemme hos sin overbeskyttende far, Neil (Chris Cooper), en NYPD-etterforsker som er redd for at datteren blir mer uavhengig. Tyler Hawkins (Robert Pattinson) er en humørsyk og retningsløst 21-åring som også studerer ved NYU og arbeider i en bokhandel. Tyler har et anstrengt forhold til sin far, forretningsmannen Charles (Pierce Brosnan), siden hans bror Michael begikk selvmord. Tyler skriver nå til broren Michael i dagboken sin. Charles ser ut til å ignorere sin yngste datter, Caroline (Ruby Jerins), som Tyler er veldig beskyttende ovenfor, og han følger henne til og fra skolen hver dag. Hans nærmeste venn er romkameraten Aidan (Tate Ellington).

En sen kveld, havner Tyler og Aidan i trøbbel med Neil, som arresterer Tyler. Charles betaler kausjon for Tyler neste morgen. Senere ser Aidan at Neil slipper av Ally ved NYU, og han innser at hun er datteren hans. Han bestemmer seg for å ta igjen mot detektiven ved å overtale Tyler til å ha sex med og deretter dumpe Ally. Tyler går motvillig med på å møte henne. Etter å ha tilbrakt litt tid sammen, blir Ally og Tyler kjærester. Ally sover over hos Tyler, og hun og Neil har en stor krangel over dette. Ally flytter inn hos Tyler og Aidan. I mellomtiden blir Caroline, en spirende artist, omtalt i en kunst-utstilling. Tyler prøver å overtale faren deres til å komme på utstillingen, men han drar på forretningsreise. Tyler blir sint og konfronterer faren, noe som driver en ytterligere kile i forholdet mellom dem.

Neils partner i politiet gjenkjenner Tyler og Ally sammen på toget, og forteller Neil om dette. Neil bryter inn Tylers leilighet og konfronterer ham. Tyler provoserer Neil ved å fortelle Aidans plan og hans opprinnelige grunn til møte Ally. Neil tvinger Tyler til å tilstå alt sammen til Ally som forlater Tyler og drar tilbake til faren sin. Samtidig blir søsteren hans, Caroline, mobbet av klassekamerater på en bursdagsfest. De kutter av håret hennes, og erter henne foran Tyler som blir voldelig og ender opp i fengsel igjen. Faren, Charles blir imponert over at Tyler sto opp for søsteren sin, og de kommer litt nærmere hverandre igjen. Tyler og Ally forblir uvenner frem til Aidan forklarer henne at alt sammen var hans ide, og at Tyler var oppriktig forelsket i henne. Tyler og Ally blir sammen igjen. En morgen vil Charles møte Tyler på kontoret sitt. Charles tar Caroline til skolen først og blir sen, så Tyler venter på kontoret hans, hvor han ser på Charles sin datamaskin med en skjermsparer med bilder av Tyler, Michael og Caroline da de var yngre, som viser at han faktisk bryr seg om dem.

Charles slipper av Caroline ved skolen. Hun sitter i klasserommet, hvor læreren skriver datoen på en tavle: 11. september 2001. Tyler ser ut over Manhattan fra vinduet på farens kontor som ligger i World Trade Center. Resten av familien (sammen med Aidan og Ally) ser forskrekket på tårnene som faller ned, før kameraet panorerer over ruinene, og viser Tylers dagbok. I en voice-over av dagboken sin, skriver Tyler til Michael at han elsker og savner ham. Tyler blir gravlagt ved siden av broren sin. Noe tid senere ser Caroline og Charles ut til å ha en fint far-datter forhold. Aidan, som har fått en tatovering av Tylers navn på armen, jobber hardt på skolen. Ally tør endelig å ta t-banen igjen, etter å ha unngått dette helt siden morens død. Filmen ender med at hun ser inn i kameraet med et trist smil.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]