Hopp til innhold

.ki

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.ki
Introdusert1995
TLD-typeNasjonalt toppnivådomene
StatusAktiv
RegistreringsenhetTelecommunications Authority of Kiribati
Sponsende organisasjonMinistry of Communications, Transport, and Tourism Development
Tiltenkt brukNettsteder med tilknytning til Kiribati
Faktisk brukLite brukt
StrukturRegistreringer er direkte på andre nivå eller på tredje nivå under kategorier på andre nivå
Nettstedwww.nic.ki

.ki er Kiribatis nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for Internett.

Fra først på 1990-tallet til like etter årtusenskiftet ble domenet administrert av en australsk ISP, Connect.com.au, på vegne av republikken Kiribati. Per 2007 blir registreringsenheten håndtert av Telecommunications Authority of Kiribati, som bruker et system med mange registrarer, lik det som brukes av gTLDer. Det er imidlertid få nettsteder som bruker .ki domener aktivt.

På grunn av Kiribatis beliggenhet og begrensede internettforbindelser, er det ikke uvanlig for et nettsted i Kiribati, så som regjeringens nettsted, å være veldig treg eller utilgjengelig. Dog er mange .ki-nettsteder basert utenfor Kiribati.

Domener på andre nivå

[rediger | rediger kilde]

Domener kan registreres direkte under .ki, eller på tredje nivå under com.ki, biz.ki, net.ki, info.ki, org.ki, gov.ki, edu.ki, mob.ki, og tel.ki. Domenene edu.ki og gov.ki er reservert for sine respektive institusjoner i Kiribati.

Registranten av de.ki tilbyr gratis omdirigerte subdomener under denne adressen til det tysktalende markedet, og dette står for en stor del av de nåværende brukerne av .ki på nettet.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata