.cx

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
.cx
Introdusert: 1997
TLD-type: Nasjonalt toppnivådomene
Status: Aktiv
Registreringsenhet: Christmas Island Internet Administration (CIIA)
Sponsende organisasjon: Christmas Island Internet Administration (CIIA)
Tiltenkt bruk: Nettsteder med tilknytning til Christmasøya
Faktisk bruk: Brukes av et bredt assortement av nettsteder, de fleste ikke på Christmas Island
Restriksjoner: Ingen
Struktur: Registrering kan gjøres direkte på andre nivå. Noen tredjenivå kategorier eksisterer for Christmas Island nettsteder, så som regjeringens nettsteder på .gov.cx
Dokumenter: Registreringsavtale
Konfliktpolitikk: Konfliktpolicy
CoCCA konfliktpolicy
Nettsted: nic.cx

.cx er Christmasøyas nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for Internett. Det administreres av Christmas Island Internet Administration (CIIA), et non-profit selskap eid av lokalsamfunnet, som også sørger for Internettjenester til øyas innbyggere.

TLD-en ble tidligere administrert av Planet Three Limited, et selskap med kontor i Storbritannia og Australia, som gikk konkurs og innstilte driften, og som frivillig overførte styringen av domenet til CIIA (som ble kalt Dot CX Limited på den tid). Den lokale (shire) regjeringen på Christmas Island bifalt overføringen, men den føderale regjeringen i Australia (som har internasjonal autoritet over Christmas Island som et eksternt territorium) godkjente det ikke uten videre. Australia has senere publisert et «Memorandum of Understanding» som anerkjenner CIIA som den lovlige forvalter av .cx.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]