.cx

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.cx
Introdusert1997
TLD-typeNasjonalt toppnivådomene
StatusAktiv
RegistreringsenhetChristmas Island Internet Administration (CIIA)
Sponsende organisasjonChristmas Island Internet Administration (CIIA)
Tiltenkt brukNettsteder med tilknytning til Christmasøya
Faktisk brukBrukes av et bredt assortement av nettsteder, de fleste ikke på Christmas Island
RestriksjonerIngen
StrukturRegistrering kan gjøres direkte på andre nivå. Noen tredjenivå kategorier eksisterer for Christmas Island nettsteder, så som regjeringens nettsteder på .gov.cx
DokumenterRegistreringsavtale
KonfliktpolitikkKonfliktpolicy
CoCCA konfliktpolicy
Nettstedwww.nic.cx

.cx er Christmasøyas nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for Internett. Det administreres av Christmas Island Internet Administration (CIIA), et non-profit selskap eid av lokalsamfunnet, som også sørger for Internettjenester til øyas innbyggere.

TLD-en ble tidligere administrert av Planet Three Limited, et selskap med kontor i Storbritannia og Australia, som gikk konkurs og innstilte driften, og som frivillig overførte styringen av domenet til CIIA (som ble kalt Dot CX Limited på den tid). Den lokale (shire) regjeringen på Christmas Island bifalt overføringen, men den føderale regjeringen i Australia (som har internasjonal autoritet over Christmas Island som et eksternt territorium) godkjente det ikke uten videre. Australia has senere publisert et «Memorandum of Understanding» som anerkjenner CIIA som den lovlige forvalter av .cx.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]