.hr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.hr
Introdusert1993
TLD-typeNasjonalt toppnivådomene
StatusAktiv
RegistreringsenhetCARNet
Sponsende organisasjonCARNet
Tiltenkt brukNettsteder med tilknytning til Kroatia
Faktisk brukMeget populært i Kroatia
RestriksjonerForbeholdt kroatiske borgere, fastboende og selskaper/organisasjoner. Diverse regler og restriksjoner basert på registrantens kategori
StrukturRegistrering er direkte på andre nivå eller på tredje nivå under diverse andrenivå kategorier
DokumenterHR TLD regelverk
KonfliktpolitikkMegling
Nettstedwww.dns.hr

.hr er Kroatias nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for Internett. Det administreres av CARNet – Croatian Academic and Research Network.

Registranter klassifiseres i henhold til CARNet's policy i et antall forskjellige grupper med forskjellige regler vedrørende domeneregistrering. Et krav om forbindelse til Kroatia, som at man må være innbygger, permanent bosatt, eller registrert selskap er vanlig for alle kategoriene. Noen kategorier registranter tillates å registrere direkte på andre nivå, men dette er i hovedsak begrenset til én registrering for hver juridisk person (men det er enkelte spesielle kategorier hvor flere registreringer er tillatt, hovedsakelig prosjekter som anses å være i allmennhetens interesse). Det finnes også tredjenivå registreringer, inkludert for enkeltpersoner i noen få spesialiserte domener som .iz.hr dvs. (.fra.hr), og et ubegrenset antall registreringer for selskaper i .com.hr, men disse er upopulære sammenlignet med andrenivå domenene som registreres direkte under .hr.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]