.cs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.cs
Introdusert1990
TLD-typeNasjonalt toppnivådomene
StatusDiskontinuert
RegistreringsenhetIngen
Sponsende organisasjonIngen
Tiltenkt brukNettsteder med tilknytning til:
1. Tsjekkoslovakia (opprinnelig, til slettingen)
2. Serbia og Montenegro (planlagt men aldri benyttet)
Faktisk bruk1. Ble mye brukt i Tsjekkoslovakia
2. Ble aldri brukt i Serbia og Montenegro
RestriksjonerIngen registrering gjøres nå
StrukturIkke i roten

.cs var i mange år Tsjekkoslovakias nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for Internett. Da landet ble delt i Tsjekkia og Slovakia i 1993, fikk de to landene sine egne nasjonale toppnivådomener, henholdsvis .cz og .sk. Toppnivådomenet .cs ble gradvis utfaset, og ble slettet en gang rundt januar 1995.

.cs er det mest brukte toppnivådomene som noensinne er blitt slettet. Statistikk fra RIPE Network Coordination Centre vise at selv i juni 1994, etter en stor del av konverteringen til .cz og .sk var gjennomført, hadde .cs fremdeles over 2.300 servere. Til sammenligning så hadde andre slettede domener (.nato og .zr) sannsynligvis aldri et tosifret antall.

Deretter ble CS ISO 3166-1 koden for Serbia og Montenegro (Srbija i Crna Goraserbisk). Men Serbia og Montenegro er nå delt i to stater, og de er blitt tildelt separate ISO 3166-1 koder, RS for Serbia og ME for Montenegro. .cs ble aldri brukt av Serbia and Montenegro som et ccTLD. For tiden bruker både Serbia og Montenegro fremdeles .yu som sitt ccTLD, til de nye domenene, henholdsvis .rs og .me, blir aktive.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]