.nl

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.nl
Introdusert25. april 1986
TLD-typeNasjonalt toppnivådomene
StatusAktiv
RegistreringsenhetSIDN
Sponsende organisasjonSIDN
Tiltenkt brukSider med tilknytning til Nederland
Faktisk brukSvært vanlig i Nederland
RestriksjonerIngen restriksjoner
StrukturDet er fritt å registrere domenenavn på annennivå
DokumenterBetingelser & Vilkår (PDF)
KonfliktpolitikkRegler for voldgift
Nettstedwww.sidn.nl

.nl er Nederlands nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for internett.

Registreringer av domenenavn under .nl-domenet blir gjort via et nettverk av deltakere. Det er et av verdens mest populære nasjonale toppnivådomener, plassert på 4.-plass i en undersøkelse gjort av VeriSign, etter .de, .uk og .eu. [1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Toppnivådomenet .nl ble registrert 25. april 1986 og var dermed det første nasjonale toppnivådomenet som ble registrert.

Siden 31. januar 1996 har .nl-domener blitt registrert av Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Registranter har måttet betale SIDN en avgift for å registrere domenenavn siden 1. april 1996, men registrering fram til da var gratis. Da domenenavnet ble startet opp var registrantene hovedsakelig universiteter og større selskaper.

SIDN har åpnet for registrering av personlige domenenavn siden 2003. Mellom 2000 og 2003 kunne personlige domenenavn kun registreres på tredjenivå, og slike domenenavn hadde formen janjansen.123.nl. Slike domenenavn ble imidlertid aldri særlig populære, og registrering av slike domenavn ble avsluttet i 2006. Det forventes at SIDN vil fjerne personlige domeneavn fra registrene sine ettersom det kun er rundt 500 slike domenavn registrert, i motsetning til omtrent 2 millioner annennivådomener.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata