Hopp til innhold

.to

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.to
Introdusert1995
TLD-typeNasjonalt toppnivådomene
StatusAktiv
RegistreringsenhetTonga Network Information Center (Tonic)
Sponsende organisasjonRegjeringen i Tonga
Tiltenkt brukNettsteder med tilknytning til Tonga
Faktisk brukBrukes av et variert utvalg av nettsteder, få med tilknytning til Tonga
RestriksjonerIngen
StrukturRegistrering direkte på andre nivå, eller på tredje nivå under andrenivå-subdomener
DokumenterFAQ
KonfliktpolitikkEnkelte varemerkenavn er reservert; for øvrig ingen konfliktpolicy
Nettstedwww.tonic.to

.to er Tongas nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for internett. Det administreres av Tonga Network Information Center (Tonic).

Tonga's regjering selger domener i sitt ccTLD til alle som er interessert. Ettersom «to» er en anvendbar engelsk preposisjon ble det populært gjennom domenehacking å lage minneverdige URL-er som dro fordel av dette, så som (oppdiktet eksempel) http://look.to/wikipedia eller det svenske punkbandet Refuseds page.to/come.

Byen Toronto i Ontario, Canada, har TO (uttales Ti-O) som sitt kortnavn. Endelsen .to er derfor populær blant mange småbedrifter i Toronto, som foretrekker dette fremfor Canadas eget .ca-domene. .to-domenet blir også brukt av en del torrent-nettsteder.

Ettersom .to-domener må betales for, er alle normale DNS-operasjoner mulige og ingen reklame tvinges på deg. Subdomenet .edu.to er gratis, men bare til faktiske skoler på Tonga. For tiden kan også selskaper som er registrert på Tonga få gratis domener. Folk som videreselger .to-domener er berettiget til en bonus.

.to er en av få ccTLD-er som (offisielt) ikke opprettholder en offentlig whois-database med informasjon om registranter[1].

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata