.to

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
.to
Introdusert: 1995
TLD-type: Nasjonalt toppnivådomene
Status: Aktiv
Registreringsenhet: Tonga Network Information Center (Tonic)
Sponsende organisasjon: Regjeringen i Tonga
Tiltenkt bruk: Nettsteder med tilknytning til Tonga
Faktisk bruk: Brukes av et variert utvalg av nettsteder, få med tilknytning til Tonga
Restriksjoner: Ingen
Struktur: Registrering direkte på andre nivå, eller på tredje nivå under andrenivå-subdomener
Dokumenter: FAQ
Konfliktpolitikk: Enkelte varemerkenavn er reservert; for øvrig ingen konfliktpolicy
Nettsted: Tonic

.to er Tongas nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for internett. Det administreres av Tonga Network Information Center (Tonic).

Tonga's regjering selger domener i sitt ccTLD til alle som er interessert. Ettersom «to» er en anvendbar engelsk preposisjon ble det populært gjennom domenehacking å lage minneverdige URL-er som dro fordel av dette, så som (oppdiktet eksempel) http://look.to/wikipedia eller det svenske punkbandet Refuseds page.to/come.

Byen Toronto i Ontario, Canada, har TO (uttales Ti-O) som sitt kortnavn. Endelsen .to er derfor populær blant mange småbedrifter i Toronto, som foretrekker dette fremfor Canadas eget .ca-domene. .to-domenet blir også brukt av en del torrent-nettsteder.

Ettersom .to-domener må betales for, er alle normale DNS-operasjoner mulige og ingen reklame tvinges på deg. Subdomenet .edu.to er gratis, men bare til faktiske skoler på Tonga. For tiden kan også selskaper som er registrert på Tonga få gratis domener. Folk som videreselger .to-domener er berettiget til en bonus.

.to er en av få ccTLD-er som (offisielt) ikke opprettholder en offentlig whois-database med informasjon om registranter[1].

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]