.um

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.um
Introdusert1997
TLD-typeNasjonalt toppnivådomene
StatusEndret til "ikke tildelt" av ICANN i 2007, etter henvendelse fra registreringsenheten
RegistreringsenhetUnited States Minor Outlying Islands Registry
Sponsende organisasjonUniversity of Southern California (Information Sciences Institute)
Tiltenkt brukNettsteder med tilknytning til USAs ytre småøyer
Faktisk brukHar aldri vært i praktisk bruk
RestriksjonerRegistreringsenhetens nettsted ikke-fungerende. Registrering ikke mulig
StrukturIngen aktive registreringer
Nettstedwww.nic.um

.um er det nasjonale toppnivådomene (ccTLD) for internett for USAs ytre småøyer. Det administreres av «United States Minor Outlying Islands Registry». Frem til slutten av 2006 ble det administrert av University of Southern California (Information Sciences Institute), som også var den opprinnelige administratoren av .us domenet, før NeuStar overtok den rollen. Til og begynne med kunne registranter bare registrere på tredje nivå eller høyere, men i april 2002 ble andrenivå domener tilgjengelige.

.um registreringsenhetens nettsted er aktivt per april 2007, men et Googlesøk på .um fant bare ett resultat, nemlig nettstedet til registreringsenheten selv. Går man inn på samme adressen uten www-subdomenet viser det seg at den er et speil for ep.net[1] Det finnes en emailadresse man kan be om informasjon gjennom på dette nettstedet, men registreringsenheten aksepterer tydeligvis bare henvendelser «av interesse», så ingen registreringer i dette domenet er for tiden mulig.

I januar 2007 droppet ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) etter sigende .um-domenet fra masterlisten over domenenavn, som en respons på at domenet var uten bruk og et ønske fra University of Southern California Information Sciences Institute om å bli kvitt ansvaret for domenet.[2] Men .um eksisterer fremdeles i den globale DNS per 25. mai 2007.

Etter at University of Southern California Information Sciences Institute kvittet seg med denne registreringsenheten i slutten av 2006, har Bill Manning administrert det.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://nic.um Arkivert 24. mars 2007 hos Wayback Machine.
  2. ^ Unused Domain Name for U.S. Isles Gone, MSNBC 24.jan.07 (gjengitt fra Associated Press), url aksessert 6.juni 2007

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata