Liste over USAs nåværende senatorer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
112USSenateStructure.svg
Capitol Building Full View.jpg
110th US Senate class photo.jpg

Dette er en liste over de nåværende senatorene i USAs senat.[1] Senatet består av hundre medlemmer, to fra hver av USAs femti delstater.

Parti Representanter Kommentar
Det demokratiske parti 44
Det republikanske parti 54
Uavhengige 2 Angus King og Bernie Sanders stemmer med Demokratenes partigruppe.
Totalt 100

Lederskap i Senatet[rediger | rediger kilde]

Embete Parti Innehaver Delstat Innsatt
President Demokratene Joe Biden official portrait crop.jpg Joe Biden Delaware 2009
President pro tempore Republikanerne Orrin Hatch official photo.jpg Orrin Hatch Utah 2015

Senatorer[rediger | rediger kilde]

Parti Bilde Navn Delstat Født Innsatt Bakgrunn Stemmer mottatt ved siste valg
Richard Shelby official portrait.JPG Richard Shelby Alabama 1934 1987 Representerte Alabamas 7. distrikt. 3&505&403408&403 408
Jeff Sessions official portrait.jpg Jeff Sessions Alabama 1946 1997 Statsadvokat i Alabama. 3&505&795606&795 606
Lisa Murkowski 1.jpg Lisa Murkowski Alaska 1957 2002 Delstatsrepresentant i Alaska. 3&505&101091&101 091
DanielSSullivan.jpg Dan Sullivan Alaska 1964 2015 Justisminister og kommissær for delstatens naturressurser. 3&505&135445&135 445
John McCain official portrait 2009.jpg John McCain Arizona 1936 1987 Representerte Arizonas 1. distrikt. 3&506&1005615&1 005 615
Jeff Flake, official portrait, 112th Congress 2.jpg Jeff Flake Arizona 1962 2013 Representerte Arizonas 6. distrikt. 3&505&989370&989 370
Tom Cotton, Official Portrait, 113th Congress small.jpeg Tom Cotton Arkansas 1977 2015 Representerte Arkansas' 4. distrikt. 3&505&478819&478 819
John Boozman, official portrait, 111th Congress.jpg John Boozman Arkansas 1950 2011 Representerte Arkansas' 3. distrikt. 3&505&451618&451 618
Barbara Boxer 2005.jpg Barbara Boxer California 1940 1993 Representerte Californias 6. distrikt. 3&506&5205852&5 205 852
Dianne Feinstein, official Senate photo.jpg Dianne Feinstein California 1933 1992 Borgermester i San Francisco. 3&506&6162589&6 162 589
Cory Gardner, Official Portrait, 112th Congress.jpg Cory Gardner Colorado 1974 2015 Representerte Colorados 4. distrikt. 3&505&983891&983 891
Michael Bennet Official Photo.jpg Michael Bennet Colorado 1964 2009 Inspektør ved de offentlige skolene i Denver. 3&505&851590&851 590
Richard Blumenthal portrait.jpg Richard Blumenthal Connecticut 1946 2011 Justisminister i Connecticut. 3&505&636040&636 040
Chris Murphy official photo.jpg Chris Murphy Connecticut 1973 2013 Representerte Connecticuts 5. distrikt. 3&505&815077&815 077
Thomas Carper.jpg Tom Carper Delaware 1947 2001 Guvernør i Delaware. 3&505&170567&170 567
Chris Coons.jpg Chris Coons Delaware 1963 2010 Rådmann i New Castle County. 3&505&130655&130 655
Bill Nelson.jpg Bill Nelson Florida 1942 2001 Kommissær for finans, forsikring og brann i Florida. 3&506&2890548&2 890 548
Marco Rubio, Official Portrait, 112th Congress.jpg Marco Rubio Florida 1971 2011 Delstatsrepresentant i Florida. 3&506&2645743&2 645 743
David Perdue.jpg David Perdue Georgia 1949 2015 Forretningsmann. 3&506&1355219&1 355 219
Johnny Isakson.jpg Johnny Isakson Georgia 1944 2005 Representerte Georgias 6. distrikt. 3&506&1489904&1 489 904
Brian Schatz 113th Congress.jpg Brian Schatz Hawaii 1972 2012 Hawaiis viseguvernør. 3&505&246827&246 827
Mazie Hirono, official portrait, 112th Congress.jpg Mazie Hirono Hawaii 1947 2013 Representerte Hawaiis 2. distrikt. 3&505&266435&266 435
Mike Crapo Official Photo 110th Congress.jpg Mike Crapo Idaho 1951 1999 Representerte Idahos 2. distrikt. 3&505&319953&319 953
James E. Risch, official Senate photo portrait, 2009.jpg Jim Risch Idaho 1943 2009 Guvernør og viseguvernør i Idaho. 3&505&285596&285 596
Richard Durbin official photo.jpg Dick Durbin Illinois 1944 1997 Representerte Illinois' 20. distrikt. 3&506&1929637&1 929 637
Senator Mark Kirk official portrait crop.jpg Mark Kirk Illinois 1959 2010 Representerte Illinois' 10. distrikt. 3&506&1749941&1 749 941
Daniel Coats.jpg Dan Coats Indiana 1943 2011 Senator 1989-1999. 3&505&952116&952 116
Joedonnelly.jpg Joe Donnelly Indiana 1955 2013 Representerte Indianas 2. distrikt. 3&506&1268407&1 268 407
Sen Chuck Grassley official.jpg Chuck Grassley Iowa 1933 1981 Representerte Iowas 3. distrikt. 3&505&714667&714 667
Joni Ernst - Official Portrait - 85th GA.jpg Joni Ernst Iowa 1970 2015 Delstatssenator. 3&505&588575&588 575
Pat Roberts official photo.jpg Pat Roberts Kansas 1936 1997 Representerte Kansas' 5. distrikt. 3&505&460350&460 350
Jerry Moran, official Congressional photo portrait.jpg Jerry Moran Kansas 1954 2011 Representerte Kansas' 1. distrikt. 3&505&578768&578 768
Sen Mitch McConnell official.jpg Mitch McConnell Kentucky 1942 1985 Administrator i Jefferson County, øverste politiske stilling i fylket. 3&505&806787&806 787
Rand Paul by Gage Skidmore 10-11-10.jpg Rand Paul Kentucky 1963 2011 Lege. 3&505&755216&755 216
Bill Cassidy, official portrait, 112th Congress.jpg Bill Cassidy Louisiana 1957 2015 Representerte Louisianas 6. distrikt. 3&505&712330&712 330
DVitterOfficial.jpg David Vitter Louisiana 1961 2005 Representerte Louisianas 1. distrikt. 3&505&715304&715 304
Sen Susan Collins official.jpg Susan Collins Maine 1952 1997 Delstatens visefinansminister. 3&505&411211&411 211
AngusKing.jpg Angus King Maine 1944 2013 Guvernør i Maine. 3&505&368130&368 130
Barbara Mikulski.jpg Barbara Mikulski Maryland 1936 1987 Representerte Marylands 3. distrikt. 3&506&1093646&1 093 646
Ben Cardin, official Senate photo portrait.jpg Ben Cardin Maryland 1943 2007 Representerte Marylands 3. distrikt. 3&505&965567&965 567
Elizabeth Warren CFPB.jpg Elizabeth Warren Massachusetts 1949 2013 Fungerende sjef for Consumer Financial Protection Bureau. 3&506&1678408&1 678 408
Ed Markey, Official Portrait, 112th Congress 2.jpg Ed Markey Massachusetts 1946 2013 Representerte Massachusetts 5. distrikt. 3&506&1285736&1 285 736
U.S. Rep. Gary Peters 2013 Official Photo.jpg Gary Peters Michigan 1958 2015 Representerte Michigans 14. distrikt. 3&506&1704936&1 704 936
Debbie Stabenow official photo.jpg Debbie Stabenow Michigan 1950 2001 Representerte Michigans 8. distrikt. 3&506&2151278&2 151 278
Amy Klobuchar.jpg Amy Klobuchar Minnesota 1960 2007 Fylkesadvokat i Hennepin County. 3&506&1278849&1 278 849
Al Franken Official Senate Portrait.jpg Al Franken Minnesota 1951 2009 Komiker, forfatter og radiovert. 3&506&1053205&1 053 205
CochranThad(R-MS).jpg Thad Cochran Mississippi 1937 1979 Representerte Mississippis 4. distrikt. 3&505&378481&378 481
SenatorRogerWicker(R-MS).jpg Roger Wicker Mississippi 1951 2007 Representerte Mississippis 1. distrikt. 3&505&649302&649 302
Claire McCaskill, official Senate photo portrait, standing, 2007.jpg Claire McCaskill Missouri 1953 2007 Delstatsrevisor. 3&506&1055255&1 055 255
Roy Blunt, Official Portrait, 112th Congress.jpg Roy Blunt Missouri 1950 2011 Representerte Missouris 7. distrikt. 3&506&1054160&1 054 160
Jon Tester, official 110th Congress photo.jpg Jon Tester Montana 1956 2007 President i Montanas delstatssenat. 3&505&199845&199 845
Steve Daines, official portrait, 113th Congress.jpg Steve Daines Montana 1962 2015 Montanas eneste kongressmann. 3&505&213709&213 709
Sasse Profile Picture.jpg Ben Sasse Nebraska 1972 2015 Universitetspresident. 3&505&339868&339 868
U.S. Senate Candidate Deb Fischer photo.jpg Deb Fischer Nebraska 1951 2013 Representerte det 43. distriktet i Nebraskas delstatsforsamling. 3&505&444319&444 319
Harry Reid official portrait 2009.jpg Harry Reid Nevada 1939 1987 Representerte Nevadas 1. distrikt. 3&505&362785&362 785
Dean Heller, official 110th Congress photo.jpg Dean Heller Nevada 1960 2011 Representerte Nevadas 2. distrikt. 3&505&456471&456 471
Jeanne Shaheen, official Senate photo portrait, 2009.jpg Jeanne Shaheen New Hampshire 1947 2009 Guvernør. 3&505&251184&251 184
Kelly Ayotte portrait.jpg Kelly Ayotte New Hampshire 1968 2011 Justisminister i New Hampshire. 3&505&272703&272 703
Robert Menendez, official Senate photo.jpg Bob Menendez New Jersey 1954 2006 Representerte New Jerseys 13. distrikt. 3&506&1200843&1 200 843
Cory Booker 2011 Shankbone.JPG Cory Booker New Jersey 1969 2013 Borgermester i Newark. 3&506&1043866&1 043 866
Tom Udall Official House Picture.jpg Tom Udall New Mexico 1958 2009 Representerte New Mexicos 3. distrikt. 3&505&286409&286 409
Martin Heinrich, official portrait, 112th Congress.jpg Martin Heinrich New Mexico 1971 2013 Representerte New Mexicos 1. distrikt. 3&505&389274&389 274
Charles Schumer official portrait.jpg Chuck Schumer New York 1950 1999 Representerte New Yorks 9. distrikt. 3&506&3047775&3 047 775
Senator Kirsten Gillibrand.jpg Kirsten Gillibrand New York 1966 2009 Representerte New Yorks 20. distrikt. 3&506&2837589&2 837 589
Richard Burr official photo.jpg Richard Burr Nord-Carolina 1955 2005 Representerte Nord-Carolinas 2. distrikt. 3&506&1458046&1 458 046
Thom Tillis official portrait.jpg Thom Tillis Nord-Carolina 1960 2015 Speaker i delstatshuset. 3&506&1423259&1 423 259
John Hoeven portrait.jpg John Hoeven Nord-Dakota 1957 2011 Guvernør. 3&505&181689&181 689
Heidi Heitkamp, 11 September 2012.png Heidi Heitkamp Nord-Dakota 1955 2013 Riksadvokat i Nord-Dakota. 3&505&160752&160 752
Sherrod Brown, official Senate photo portrait, 2007.jpg Sherrod Brown Ohio 1952 2007 Representerte Ohios 13. distrikt. 3&506&2257369&2 257 369
Rob Portman portrait.jpg Rob Portman Ohio 1955 2011 Representerte Ohios 2. distrikt. 3&506&2125810&2 125 810
Jim Inhofe, official photo portrait, 2007.jpg Jim Inhofe Oklahoma 1934 1995 Representerte Oklahomas 1. distrikt. 3&505&588166&588 166
James Lankford, Official Portrait, 112th Congress.jpg James Lankford Oklahoma 1968 2015 Representerte Oklahomas 5. distrikt. 3&505&557002&557 002
Ron Wyden official portrait crop.jpg Ron Wyden Oregon 1948 1987 Representerte Oregons 3. distrikt. 3&505&825507&825 507
Jeff Merkley.jpg Jeff Merkley Oregon 1942 1993 Speaker i delstatshuset. 3&505&814537&814 537
Bob Casey, official Senate photo portrait, c2008.jpg Bob Casey Pennsylvania 1960 2007 Delstatsrevisor, finanssjef i delstaten. 3&506&2392984&2 392 984
Pat Toomey Congress.jpg Pat Toomey Pennsylvania 1961 2011 Representerte Pennsylvanias 15. distrikt. 3&506&2028945&2 028 945
Jack Reed, official photo portrait, 2008.jpg Jack Reed Rhode Island 1949 1997 Representerte Rhode Islands 2. distrikt. 3&505&211513&211 513
Senwhitehouse.jpg Sheldon Whitehouse Rhode Island 1955 2007 Delstatsadvokat. 3&505&205274&205 274
Lindsey Graham, official Senate photo portrait, 2006.jpg Lindsey Graham Sør-Carolina 1955 2003 Representerte Sør-Carolinas 3. distrikt. 3&505&672941&672 941
Tim Scott, official portrait, 112th Congress crop.jpg Tim Scott Sør-Carolina 1965 2013 Representerte Sør-Carolinas 1. distrikt. 3&505&757215&757 215
Mike Rounds official photo.JPG Mike Rounds Sør-Dakota 1954 2015 Guvernør. 3&505&140741&140 741
John Thune official photo.jpg John Thune Sør-Dakota 1961 2005 Representerte Sør-Dakotas «at-large»-distrikt. 3&505&227947&227 947
Lamar Alexander official portrait.jpg Lamar Alexander Tennessee 1940 2003 Guvernør, undervisningsminister. 3&505&849629&849 629
Bob Corker, official Senate photo, 09-21-07.jpg Bob Corker Tennessee 1952 2007 Borgermester i Chattanooga. 3&505&929911&929 911
John Cornyn official portrait.jpg John Cornyn Texas 1952 2003 Justisminister i delstaten. 3&506&2855068&2 855 068
Cruz-Headshot.jpg Ted Cruz Texas 1970 2013 Riksadvokat i Texas. 3&506&4456599&4 456 599
Orrin Hatch, official 110th Congress photo.jpg Orrin Hatch Utah 1934 1977 Advokat. 3&505&356238&356 238
Mike Lee official portrait 112th Congress.jpg Mike Lee Utah 1971 2011 Advokat. 3&505&390179&390 179
Leahy2009.jpg Patrick Leahy Vermont 1940 1975 Chittenden Countys statsadvokat. 3&505&151281&151 281
Bernie Sanders.jpg Bernie Sanders Vermont 1941 2007 Representerte Vermonts «at-large»-distrikt. 3&505&171638&171 638
Shelley moore capito.jpg Shelley Moore Capito Vest-Virginia 1953 2015 Representerte det 2. kongressdistrikt. 3&505&280123&280 123
Joe Manchin.jpg Joe Manchin Vest-Virginia 1947 2010 Guvernør i Vest-Virginia. 3&505&280771&280 771
Mark Warner, official 111th Congress photo portrait.jpg Mark Warner Virginia 1954 2009 Guvernør. 3&506&1073667&1 073 667
Tim Kaine small.jpg Tim Kaine Virginia 1958 2013 Guvernør i Virginia. 3&506&1944992&1 944 992
Patty Murray official portrait.jpg Patty Murray Washington 1950 1993 Satt i delstatssenatet. 3&506&1314930&1 314 930
Maria Cantwell official photo.jpg Maria Cantwell Washington 1966 2009 Representerte Washingtons 1. distrikt. 3&506&1184659&1 184 659
Ron Johnson, official portrait, 112th Congress.jpg Ron Johnson Wisconsin 1955 2011 Forretningsmann. 3&506&1125999&1 125 999
Tammy Baldwin, official photo portrait, color.jpg Tammy Baldwin Wisconsin 1962 2013 Representerte Wisconsins 2. distrikt. 3&506&1544274&1 544 274
Mike Enzi official portrait.jpg Mike Enzi Wyoming 1944 1997 Satt i delstatssenatet. 3&505&121554&121 554
Sen. John Barrasso Official Portrait 7.17.07.jpg John Barrasso Wyoming 1952 2007 Satt i delstatssenatet. 3&505&183063&183 063
Parti Bilde Navn Delstat Født Innsatt Bakgrunn

Referanser[rediger | rediger kilde]