Liste over USAs nåværende senatorer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
112USSenateStructure.svg
Capitol Building Full View.jpg
110th US Senate class photo.jpg

Dette er en liste over de nåværende senatorene i USAs senat.[1] Senatet består av hundre medlemmer, to fra hver av USAs femti delstater.

Kun tre av de nåværende medlemmene er ikke valgt (Brian Schatz fra Hawaii, John Walsh fra Montana og Tim Scott fra South Carolina), men utpekt av den respektive delstatens guvernør.

Parti Representanter Kommentar
Det demokratiske parti 53
Det republikanske parti 45
Uavhengige 2 Angus King og Bernie Sanders stemmer med Demokratenes partigruppe.
Totalt 100

Lederskap i Senatet[rediger | rediger kilde]

Embete Parti Innehaver Delstat Innsatt
President Demokratene Joe Biden official portrait crop.jpg Joe Biden Delaware 2009
President pro tempore Demokratene Patrick Leahy official photo.jpg Patrick Leahy Vermont 2012

Senatorer[rediger | rediger kilde]

Parti Bilde Navn Delstat Født Innsatt Bakgrunn Stemmer mottatt ved siste valg
Richard Shelby official portrait.JPG Richard Shelby Alabama 1934 1987 Representerte Alabamas 7. distrikt. 3&505&403408&403 408
Jeff Sessions official portrait.jpg Jeff Sessions Alabama 1946 1997 Statsadvokat i Alabama. 3&506&1305383&1 305 383
Lisa Murkowski 1.jpg Lisa Murkowski Alaska 1957 2002 Delstatsrepresentant i Alaska. 3&505&101091&101 091
Mark Begich, official Senate photo portrait, 2009.jpg Mark Begich Alaska 1962 2009 Ordfører i Anchorage. 3&505&151767&151 767
John McCain official portrait 2009.jpg John McCain Arizona 1936 1987 Representerte Arizonas 1. distrikt. 3&506&1005615&1 005 615
Jeff Flake, official portrait, 112th Congress 2.jpg Jeff Flake Arizona 1962 2013 Representerte Arizonas 6. distrikt. 3&505&989370&989 370
Mark Pryor, head and shoulders photo portrait with flag, 2006.jpg Mark Pryor Arkansas 1963 2003 Statsadvokat i Arkansas. 3&505&804678&804 678
John Boozman, official portrait, 111th Congress.jpg John Boozman Arkansas 1950 2011 Representerte Arkansas' 3. distrikt. 3&505&451618&451 618
Barbara Boxer 2005.jpg Barbara Boxer California 1940 1993 Representerte Californias 6. distrikt. 3&506&5205852&5 205 852
Dianne Feinstein, official Senate photo.jpg Dianne Feinstein California 1933 1992 Borgermester i San Francisco. 3&506&6162589&6 162 589
MarkUdall-Senate Portrait.jpg Mark Udall Colorado 1950 2009 Representerte Colorados 2. distrikt. 3&506&1230994&1 230 994
Michael Bennet Official Photo.jpg Michael Bennet Colorado 1964 2009 Inspektør ved de offentlige skolene i Denver. 3&505&851590&851 590
Richard Blumenthal portrait.jpg Richard Blumenthal Connecticut 1946 2011 Justisminister i Connecticut. 3&505&636040&636 040
Chris Murphy official photo.jpg Chris Murphy Connecticut 1973 2013 Representerte Connecticuts 5. distrikt. 3&505&815077&815 077
Thomas Carper.jpg Tom Carper Delaware 1947 2001 Guvernør i Delaware. 3&505&170567&170 567
Chris Coons.jpg Chris Coons Delaware 1963 2010 Rådmann i New Castle County. 3&505&173900&173 900
Bill Nelson.jpg Bill Nelson Florida 1942 2001 Kommissær for finans, forsikring og brann i Florida. 3&506&2890548&2 890 548
Marco Rubio, Official Portrait, 112th Congress.jpg Marco Rubio Florida 1971 2011 Delstatsrepresentant i Florida. 3&506&2645743&2 645 743
Saxby Chambliss.jpg Saxby Chambliss Georgia 1943 2003 Representerte Georgias 8. distrikt. 3&506&1226528&1 226 528
Johnny Isakson.jpg Johnny Isakson Georgia 1944 2005 Representerte Georgias 6. distrikt. 3&506&1489904&1 489 904
Brian Schatz 113th Congress.jpg Brian Schatz Hawaii 1972 2012 Hawaiis viseguvernør. Utnevnt.
Mazie Hirono, official portrait, 112th Congress.jpg Mazie Hirono Hawaii 1947 2013 Representerte Hawaiis 2. distrikt. 3&505&266435&266 435
Mike Crapo Official Photo 110th Congress.jpg Mike Crapo Idaho 1951 1999 Representerte Idahos 2. distrikt. 3&505&319953&319 953
James E. Risch, official Senate photo portrait, 2009.jpg Jim Risch Idaho 1943 2009 Guvernør og viseguvernør i Idaho. 3&505&371216&371 216
Richard Durbin official photo.jpg Dick Durbin Illinois 1944 1997 Representerte Illinois' 20. distrikt. 3&506&3516846&3 516 846
Senator Mark Kirk official portrait crop.jpg Mark Kirk Illinois 1959 2010 Representerte Illinois' 10. distrikt. 3&506&1749941&1 749 941
Daniel Coats.jpg Dan Coats Indiana 1943 2011 Senator 1989-1999. 3&505&952116&952 116
Joedonnelly.jpg Joe Donnelly Indiana 1955 2013 Representerte Indianas 2. distrikt. 3&506&1268407&1 268 407
Sen Chuck Grassley official.jpg Chuck Grassley Iowa 1933 1981 Representerte Iowas 3. distrikt. 3&505&714667&714 667
Tom Harkin official portrait.jpg Tom Harkin Iowa 1939 1985 Representerte Iowas 5. distrikt. 3&505&925630&925 630
Pat Roberts official photo.jpg Pat Roberts Kansas 1936 1997 Representerte Kansas' 5. distrikt. 3&505&712396&712 396
Jerry Moran, official Congressional photo portrait.jpg Jerry Moran Kansas 1954 2011 Representerte Kansas' 1. distrikt. 3&505&578768&578 768
Sen Mitch McConnell official.jpg Mitch McConnell Kentucky 1942 1985 Administrator i Jefferson County, øverste politiske stilling i fylket. 3&505&953816&953 816
Rand Paul by Gage Skidmore 10-11-10.jpg Rand Paul Kentucky 1963 2011 Lege. 3&505&755216&755 216
Mary Landrieu Senate portrait.jpg Mary Landrieu Louisiana 1955 1997 Delstatens finansminister. 3&505&988298&988 298
DVitterOfficial.jpg David Vitter Louisiana 1961 2005 Representerte Louisianas 1. distrikt. 3&505&715304&715 304
Sen Susan Collins official.jpg Susan Collins Maine 1952 1997 Delstatens visefinansminister. 3&505&444587&444 587
AngusKing.jpg Angus King Maine 1944 2013 Guvernør i Maine. 3&505&368130&368 130
Barbara Mikulski.jpg Barbara Mikulski Maryland 1936 1987 Representerte Marylands 3. distrikt. 3&506&1093646&1 093 646
Ben Cardin, official Senate photo portrait.jpg Ben Cardin Maryland 1943 2007 Representerte Marylands 3. distrikt. 3&505&965567&965 567
Elizabeth Warren CFPB.jpg Elizabeth Warren Massachusetts 1949 2013 Fungerende sjef for Consumer Financial Protection Bureau. 3&506&1678408&1 678 408
Ed Markey, Official Portrait, 112th Congress 2.jpg Ed Markey Massachusetts 1946 2013 Representerte Massachusetts 5. distrikt. 3&505&645429&645 429
Carl Levin official portrait.jpg Carl Levin Michigan 1934 1979 Byrådsmedlem i Detroit. 3&506&3038386&3 038 386
Debbie Stabenow official photo.jpg Debbie Stabenow Michigan 1950 2001 Representerte Michigans 8. distrikt. 3&506&2151278&2 151 278
Amy Klobuchar.jpg Amy Klobuchar Minnesota 1960 2007 Fylkesadvokat i Hennepin County. 3&506&1278849&1 278 849
Al Franken Official Senate Portrait.jpg Al Franken Minnesota 1951 2009 Komiker, forfatter og radiovert. 3&506&1212629&1 212 629
CochranThad(R-MS).jpg Thad Cochran Mississippi 1937 1979 Representerte Mississippis 4. distrikt. 3&505&720200&720 200
SenatorRogerWicker(R-MS).jpg Roger Wicker Mississippi 1951 2007 Representerte Mississippis 1. distrikt. 3&505&649302&649 302
Claire McCaskill, official Senate photo portrait, standing, 2007.jpg Claire McCaskill Missouri 1953 2007 Delstatsrevisor. 3&506&1055255&1 055 255
Roy Blunt, Official Portrait, 112th Congress.jpg Roy Blunt Missouri 1950 2011 Representerte Missouris 7. distrikt. 3&506&1054160&1 054 160
Jon Tester, official 110th Congress photo.jpg Jon Tester Montana 1956 2007 President i Montanas delstatssenat. 3&505&199845&199 845
General John Walsh.jpg John Walsh Montana 1960 2014 Montanas viseguvernør. Utnevnt.
Mike Johanns official Senate photo.jpg Mike Johanns Nebraska 1950 2009 Guvernør, landbruksminister. 3&505&455854&455 854
U.S. Senate Candidate Deb Fischer photo.jpg Deb Fischer Nebraska 1951 2013 Representerte det 43. distriktet i Nebraskas delstatsforsamling. 3&505&444319&444 319
Harry Reid official portrait 2009.jpg Harry Reid Nevada 1939 1987 Representerte Nevadas 1. distrikt. 3&505&362785&362 785
Dean Heller, official 110th Congress photo.jpg Dean Heller Nevada 1960 2011 Representerte Nevadas 2. distrikt. 3&505&456471&456 471
Jeanne Shaheen, official Senate photo portrait, 2009.jpg Jeanne Shaheen New Hampshire 1947 2009 Guvernør. 3&505&358947&358 947
Kelly Ayotte portrait.jpg Kelly Ayotte New Hampshire 1968 2011 Justisminister i New Hampshire. 3&505&272703&272 703
Robert Menendez, official Senate photo.jpg Bob Menendez New Jersey 1954 2006 Representerte New Jerseys 13. distrikt. 3&506&1200843&1 200 843
Cory Booker 2011 Shankbone.JPG Cory Booker New Jersey 1969 2013 Borgermester i Newark. 3&505&740742&740 742
Tom Udall Official House Picture.jpg Tom Udall New Mexico 1958 2009 Representerte New Mexicos 3. distrikt. 3&505&505128&505 128
Martin Heinrich, official portrait, 112th Congress.jpg Martin Heinrich New Mexico 1971 2013 Representerte New Mexicos 1. distrikt. 3&505&389274&389 274
Charles Schumer official portrait.jpg Chuck Schumer New York 1950 1999 Representerte New Yorks 9. distrikt. 3&506&3047775&3 047 775
Senator Kirsten Gillibrand.jpg Kirsten Gillibrand New York 1966 2009 Representerte New Yorks 20. distrikt. 3&506&2837589&2 837 589
Richard Burr official photo.jpg Richard Burr Nord-Carolina 1955 2005 Representerte Nord-Carolinas 2. distrikt. 3&506&1458046&1 458 046
Kay Hagan official photo.jpg Kay Hagan Nord-Carolina 1953 2009 Medlem av Nord-Carolinas delstatssenat. 3&506&2249311&2 249 311
John Hoeven portrait.jpg John Hoeven Nord-Dakota 1957 2011 Guvernør. 3&505&181689&181 689
Heidi Heitkamp, 11 September 2012.png Heidi Heitkamp Nord-Dakota 1955 2013 Riksadvokat i Nord-Dakota. 3&505&160752&160 752
Sherrod Brown, official Senate photo portrait, 2007.jpg Sherrod Brown Ohio 1952 2007 Representerte Ohios 13. distrikt. 3&506&2257369&2 257 369
Rob Portman portrait.jpg Rob Portman Ohio 1955 2011 Representerte Ohios 2. distrikt. 3&506&2125810&2 125 810
Jim Inhofe, official photo portrait, 2007.jpg Jim Inhofe Oklahoma 1934 1995 Representerte Oklahomas 1. distrikt. 3&505&763375&763 375
Tom Coburn official portrait.jpg Tom Coburn Oklahoma 1948 2005 Representerte Oklahomas 2. distrikt. 3&505&716347&716 347
Ron Wyden official portrait crop.jpg Ron Wyden Oregon 1948 1987 Representerte Oregons 3. distrikt. 3&505&825507&825 507
Jeff Merkley.jpg Jeff Merkley Oregon 1942 1993 «Speaker» i delstatshuset. 3&505&864392&864 392
Bob Casey, official Senate photo portrait, c2008.jpg Bob Casey Pennsylvania 1960 2007 Delstatsrevisor, finanssjef i delstaten. 3&506&2392984&2 392 984
Pat Toomey Congress.jpg Pat Toomey Pennsylvania 1961 2011 Representerte Pennsylvanias 15. distrikt. 3&506&2028945&2 028 945
Jack Reed, official photo portrait, 2008.jpg Jack Reed Rhode Island 1949 1997 Representerte Rhode Islands 2. distrikt. 3&505&320644&320 644
Senwhitehouse.jpg Sheldon Whitehouse Rhode Island 1955 2007 Delstatsadvokat. 3&505&205274&205 274
Lindsey Graham, official Senate photo portrait, 2006.jpg Lindsey Graham Sør-Carolina 1955 2003 Representerte Sør-Carolinas 3. distrikt. 3&506&1069137&1 069 137
Tim Scott, official portrait, 112th Congress crop.jpg Tim Scott Sør-Carolina 1965 2013 Representerte Sør-Carolinas 1. distrikt. Utnevnt.
Tim Johnson, official photo as senator.jpg Tim Johnson Sør-Dakota 1946 1997 Representerte Sør-Dakotas «at-large»-distrikt. 3&505&237866&237 866
John Thune official photo.jpg John Thune Sør-Dakota 1961 2005 Representerte Sør-Dakotas «at-large»-distrikt. 3&505&227947&227 947
Lamar Alexander official portrait.jpg Lamar Alexander Tennessee 1940 2003 Guvernør, undervisningsminister. 3&506&1571637&1 571 637
Bob Corker, official Senate photo, 09-21-07.jpg Bob Corker Tennessee 1952 2007 Borgermester i Chattanooga. 3&505&929911&929 911
John Cornyn official portrait.jpg John Cornyn Texas 1952 2003 Desltatsadvokat. 3&506&2480991&2 480 991
Cruz-Headshot.jpg Ted Cruz Texas 1970 2013 Riksadvokat i Texas. 3&506&4456599&4 456 599
Orrin Hatch, official 110th Congress photo.jpg Orrin Hatch Utah 1934 1977 Advokat. 3&505&356238&356 238
Mike Lee official portrait 112th Congress.jpg Mike Lee Utah 1971 2011 Advokat. 3&505&390179&390 179
Leahy2009.jpg Patrick Leahy Vermont 1940 1975 Chittenden Countys statsadvokat. 3&505&151281&151 281
Bernie Sanders.jpg Bernie Sanders Vermont 1941 2007 Representerte Vermonts «at-large»-distrikt. 3&505&171638&171 638
Jay Rockefeller official photo.jpg Jay Rockefeller Vest-Virginia 1937 1985 Guvernør. 3&505&447985&447 985
Joe Manchin.jpg Joe Manchin Vest-Virginia 1947 2010 Guvernør i Vest-Virginia. 3&505&280771&280 771
Mark Warner, official 111th Congress photo portrait.jpg Mark Warner Virginia 1954 2009 Guvernør. 3&506&2187613&2 187 613
Tim Kaine small.jpg Tim Kaine Virginia 1958 2013 Guvernør i Virginia. 3&506&1944992&1 944 992
Patty Murray official portrait.jpg Patty Murray Washington 1950 1993 Satt i delstatssenatet. 3&506&1314930&1 314 930
Maria Cantwell official photo.jpg Maria Cantwell Washington 1966 2009 Representerte Washingtons 1. distrikt. 3&506&1184659&1 184 659
Ron Johnson, official portrait, 112th Congress.jpg Ron Johnson Wisconsin 1955 2011 Forretningsmann. 3&506&1125999&1 125 999
Tammy Baldwin, official photo portrait, color.jpg Tammy Baldwin Wisconsin 1962 2013 Representerte Wisconsins 2. distrikt. 3&506&1544274&1 544 274
Mike Enzi official portrait.jpg Mike Enzi Wyoming 1944 1997 Satt i delstatssenatet. 3&505&189046&189 046
Sen. John Barrasso Official Portrait 7.17.07.jpg John Barrasso Wyoming 1952 2007 Satt i delstatssenatet. 3&505&183063&183 063
Parti Bilde Navn Delstat Født Innsatt Bakgrunn

Referanser[rediger | rediger kilde]