Hopp til innhold

Warcraft III: Reign of Chaos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Warcraft III: Reign of Chaos
UtviklerBlizzard Entertainment
UtgiverBlizzard Entertainment
DesignerRob Pardo
Siste versjon1.30.1 (30. september 2018)
PlattformWindows, Macintosh
UtgivelseJP 2003
NA 3. juli 2002
EU 5. juli 2002
SjangerStrategispill
Modus1-24 spillere
AldersgrenseESRB: Teen (13+)
OFLC: G8+
Format1 x CD-ROM
Nettstedhttp://classic.battle.net/war3
Del av serien Warcraft
Warcraft II: Beyond the Dark Portal

Warcraft III: Reign of Chaos (populært bare Warcraft III eller WC3) er et Gullstikka-belønnet sanntids strategispill for PC og Macintosh utviklet og utgitt av Blizzard Entertainment. Det er det det tredje tilskuddet i Warcraft-serien; tidligere er også Warcraft II og Warcraft: Orcs & Humans utgitt. Spillet ble lansert 3. juli 2002 og utvidelsen Warcraft III: The Frozen Throne ble utgitt 1. juli 2003.

Warcraft III er sammen med StarCraft et kjent konkurransespill. I Kina konkurreres det i spillene mer enn alle andre steder i verden. Det blir utgitt store summer i premier til den som vinner i spillene og det er høyst sannsynlig at det vil bli en konkurransegren i «Spill-OL» eller E-Sports (Electronic Sports) senere.

Spillet lar brukeren velge mellom raser med ulike egenskaper og enheter:

  • Mennesker (Human)-Helter: Paladin-Mountain King-Archmage
  • Nattalver (Night Elf)-Helter: Demon Hunter-Priestess of the Moon-Keeper of the Grove
  • Vandøde (ev.Udøde)(Undead)-Helter: Death Knight-Lich-Dread Lord
  • Orker (Orc)-Helter: Far Seer-Tauren Chieftain-Blade Master

Helter tilgjennelig i tilleggspakken The Frozen Throne:

  • Mennesker: Blood Mage
  • Nattalver: Warden
  • Vandøde: Crypt Lord
  • Orker: Shadow Hunter

Single Player

[rediger | rediger kilde]

Single player lar deg spille mot din egen [PC], i vanskelighetsgraden "Easy", "Normal" eller "Insane". Single player er egentlig bare og skaffe mest ressurser og bygge opp hæren din, få helten din opp i nivå og ødelegge alle dine mostanderes base. Man vinner ved å ødellege alle motstanderne sine bygninger.

Campaign lar deg eller den som spiller spille igjennom kapitler i historien til hver av rasene. Du begynner med Human sin campaign og slutter med Night Elf sin. (I tilleggspakken The Frozen Throne begynner du med Night Elf og slutter med Undead). I Campaign spiller du en eller flere navngitt helter. Du spiller igjennom alle banene og skal til slutt få slutt på din nemesis, altså erkefiende. I noen kapitler eller oppdrag kan du rekruttere egne tropper og krige mot de du skal slå. Andre ganger får du automatisk nye tropper og må klare deg med det til det tilfeldigvis dukker opp noen nye, her gjelder det også å hovedsakelig ta vare på alle troppene sine slik at du får utnyttet dem mest mulig i kamp og beseiret fienden. Når du omsider er ferdig med en historie eller alle kapitlene, låser du automatisk opp en ny rase sin historie og må gjennomføre den også. Når du er ferdig med alle campaignene har du i bunn og grunn gått igjennom hele Warcraft 3 historien og DU vil ha en fordel til å skjønne mer hvis du skal spille World of Warcraft.

Forskjeller fra tidligere Warcraft-spill

[rediger | rediger kilde]

Blizzard mente at det mest underholdende i Warcraft-spillene var utforskingen av verdene, og det ble derfor lagt mer vekt på dette, og mindre på ressurshenting enn i de tidligere spillene. Blant annet er oljen fra Warcraft II fjernet, noe som imidlertid også kan ha sammenheng med at all ferdsel på havet, hvor man fant oljen, også er borte.

Et nytt element i Warcraft III er heltene. Heltene har evner til å samle erfaring (experience) og forbedre seg i takt med nivåene (levels) de befinner seg på. Heltene kan også lære seg forskjellige og avanserte trolldomskunster (spells/abilities) og plukke opp items som man får når man beseirer creeps.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]