Warcraft 3 Editor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Warcraft 3 Editor
UtviklerBlizzard Entertainment
PlattformMicrosoft Windows

Warcraft 3 World Editor er et engelskspråklig dataprogram utviklet av Blizzard Entertainment for å redigere nivåene i videospillet Warcraft 3. Redigeringsprogrammet (editoren) er en del av spillet.

Editoren er basert på den tilsvarende nivåeditoren til Blizzards tidligere strategispill StarCraft og tillater spillerne å skape og endre deres egne scenarioer og kampanjer med en stor grad av detaljer og fleksibilitet. Editoren har vært benyttet for å skape flere egnetilpassede kart, inkludert det populære kartet Defense of the Ancients.[1] Editoren har blitt betydelig forbedret i en utvidelsespakke av spillet, The Frozen Throne. Avanserte egenskaper av editoren gjør det mulig å opprette egentilpassede modeller og ikoner. Editoren støtter også Blizzards JASS, et skriptspråk for programmering av komplekse handlinger som eller ikke er støttet av det grafiske brukergrensesnittet.

Om produsentene[rediger | rediger kilde]

Blizzard Entertainment er et datterselskap av Vivendi Universal Games, en avdeling i Vivendi Universal. Blizzard het Silicon & Synapse da de ble stiftet i 1991 av Allen Adham, Michael Morhaime og Frank Pearce. De skiftet navn til Chaos før de ble Blizzard Entertainment i 1994.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Cohen, Peter (2002): «The Game Room: Let Chaos Reign». Macworld.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]