StarCraft II: Wings of Liberty

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
StarCraft II: Wings of Liberty
UtviklerBlizzard Entertainment
UtgiverBlizzard Entertainment
DesignerDustin Browder
KomponistRussell Brower
Siste versjon5.0.3
PlattformMicrosoft Windows[1]
macOS
Utgivelse27. juli 2010
SjangerSanntidsstrategispill, militær science fiction
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrensePEGI 12
Nettstedwww.starcraft2.com
Del av serien StarCraft, Starcraft II
StarCraft: Brood War; ingen
StarCraft II: Heart of the Swarm; StarCraft II: Heart of the Swarm

Starcraft II: Wings of Liberty er et sanntidsstrategispill utgitt av Blizzard Entertainment. Det er oppfølgeren til det populære spillet Starcraft. Starcraft II ble for første gang annonsert 19. mai 2007, i Seoul i Sør-Korea. En multiplayer-demo var tilgjengelig på BlizzCon 2007, og spillet kom på markedet i juli 2010.

Historie[rediger | rediger kilde]

Historien i StarCraft II foregår fire år etter StarCraft: Brood War, og omhandler blant annet tidligere skikkelser fra det originale spillet, som for eksempel Zeratul, Artanis, Sarah Kerrigan og Jim Raynor. Spillerne besøker planeter fra det originale spillet, som for eksempel Char, Mar Sara, og Braxis, og en god del nye planeter, som for eksempel Jungelplaneten Bel'Shir. Xel'Naga-ene, den gamle romfarende rasen som skapte Protossene og Zergene, har en hovedrolle i spillet.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Ifølge Blizzard er StarCraft II designet for å være "det ultimate konkurrerende sanntidsstrategispillet". De tre rasene fra originalen – Protoss, Terran, og Zerg – returnerer. StarCraft II fokuserer mer på flerspiller-aspektet sammenlignet med StarCraft I. Forandringene inkluderer store forbedringer av Battle.net, og nye mekanismer som lar en spille med spillere på samme nivå. I tillegg er replay-funksjonen, som gjør at man kan ta opp og se på tidligere spill, forbedret.

Tropper[rediger | rediger kilde]

StarCraft II har ca. like mange forskjellige typer tropper som Starcraft. Noen tropper fra originalen returnerer, noen med nye oppgraderinger og evner. Noen tropper har blitt fjernet helt, for det meste fordi deres funksjoner er blitt erstattet av nye enheter.

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Utviklingen av StarCraft II ble annonsert 19. mai 2007, på Blizzards Worldwide Invitational i Seoul i Sør-Korea. StarCraft II ble utviklet under kodenavnet Medusa, og blir utgitt til Windows Vista, Windows XP og Mac OS X. Det har blitt påstått at utviklingen av spillet startet i 2003, rett etter at Warcraft III: The Frozen Throne ble utgitt.

StarCraft II støtter grafikkstandarden DirectX 9 (Pixel Shader 2.0) og er kompatibel med DirectX 10. Spillet bruker Havok fysikkmotoren, som åpner for realistisk interaksjon med miljøet, som for eksempel biter av en sprengt bygning som triller nedover en rampe.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]