Candy Crush Saga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Candy Crush Saga
UtviklerKing
DistributørActivision Blizzard
Microsoft Store
Google Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS)
SpillmotorAdobe Flash
PlattformAndroid
Windows Phone
iOS
Microsoft Windows
Windows 10 Mobile
Utgivelse12. april 2012
SjangerHjernetrim
ModusEnspiller
AldersgrenseUSK 0
Nettstedwww.candycrushsaga.com
Del av serien Candy Crush Saga
Candy Crush Soda Saga

Candy Crush Saga er et free-to-play-puzzlespill utgitt av King den 12. april 2012 på Facebook, som senere har blitt utgitt i form av applikasjoner for iOS, Android, Windows Phone og Windows 10. Spillet er en variant av spillet Candy Crush utviklet for nettlesere.[1]

I Candy Crush Saga fullfører spilleren nivåer ved å bytte mellom fargede godteri på et spillebrett for å lage rekker med tre eller flere godteri av lik farge. Dette eliminerer godteriene fra brettet og erstatter dem med nye, som potensielt kan danne nye rekker med like farger. Rekker på fire eller flere godteri av samme farge genererer unike godteri som fungerer som hjelpemidler, med egenskaper som gjør det enklere å fullføre nivåene. Nivåene har ulike målsettinger som må fullføres innenfor et gitt antall trekk eller et begrenset tidsrom, for eksempel å oppnå en bestemt score eller samle et gitt antall av en type godteri.

Candy Crush Saga er ansett som en av de første og mest suksessrike spillene basert på en freemium-modell, som innebærer at spilleren kan fullføre spillet uten å bruke penger, men har muligheten til å kjøpe ekstra hjelpemidler for å lettere fullføre mer utfordrende brett. Dette tilfører King inntekter, som i en topperiode lå på nesten en million amerikanske dollar daglig.[2] I 2014 hadde Candy Crush Saga over 93 millioner aktive spillere, samtidig som Kings inntekter i en tremåneders periode lå på over 493 millioner amerikanske dollar. Fem år etter utgivelsen på mobiltelefoner har Candy Crush Saga-serien oppnådd over 2,7 milliarder nedlastninger og spillet har vært blant mobilapplikasjonene med høyest omsetning innen denne tidsrammen. King har siden utgitt tre relaterte titler, Candy Crush Soda Saga, Candy Crush Jelly Saga og Candy Crush Friends Saga, og de fleste av selskapets andre mobilutgivelser følger den samme freemium-modellen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]