Warcraft III: The Frozen Throne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Warcraft III: The Frozen Throne er en utvidelsespakke til Warcraft III: Reign of Chaos.[1] Utvidelsespakken inkluderer nye baner, helter og bygninger, samt en helt ny del av historien.[2][3]

Frozen Throne inneholder en ny rase ved navn «Naga». denne rasen er ikke tilgjengelig for spillere i annet enn Campaign Mode og selvlagde baner, den er på online game i Custom games.[4]

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Warcraft III: The Frozen Throne er et strategi-videospill som gir spilleren kontroll over en gruppe enheter og bygninger for å gjennomføre en rekke oppdrag. Kostnadene for å bygge forskjellige bygninger har også blitt redusert i forhold til tidligere spill i serien, noe som også gir en raskere start på spillet. Våpen og rustninger har også blitt fullstendig fornyet fra tidligere spill. I tillegg til skatter, eller andre gjenstander, som kan finnes i hovedspillet - kan motstandere nå også etterlate gjenstander ved nederlag, som blant annet kan brukes til å fylle opp spillerens egen helse.

Det eksisterer nye enheter og bygninger, inkludert en spiller-kontrollert butikk. For å komplettere den nye butikken, kan vanlige enheter oppgraderes til å bære produkter. To nye fraksjoner, Naga og Draenei, har også blitt lagt til. Noen karakterer som er fiender i enkelte enkeltspiller-oppdrag, kan kontrolleres av spilleren under andre oppdrag. Hvis spilleren skal konkurrere mot datamaskinen på et tilpasset kart, kan spillere også velge et vanskelighetsnivå for datamaskin-motstanderen.

Handling[rediger | rediger kilde]

«The Frozen Throne» tar plass på den fiktive high fantasy-verdenen til Azeroth. I hovedspillet ble den menneskelige paladinen Arthas Menethil ødelagt av Lich King Ner'zhul, en vandød trollmann fanget i is (den titulære «Frozen Throne») og ble hans håndlanger. Arthas invaderte High Elven-riket og drepte generalen, Sylvanas Windrunner. Deretter banet han vei for en invasjon av den brennende legionen – en demonisk styrke fra et annet rike – som til slutt ble beseiret av en allianse bestående av både alver, mennesker og orker.

I hendelsene som førte til seieren mot legionen, frigjorde Night Elf-leder Tyrande Whisperwind den fengslede Illidan Stormrage. Imidlertid konsumerte Illidan en demonisk relikvie, og ble selv en halv-demon, og ble forvist. Etter den brennende legionens nederlag ble Illidan kontaktet av Kil'jaeden, en av de gjenværende herrene i legionen - som gir ham i oppgave å ødelegge den opprørske Lich King. Dette spillet introduserer også nye fraksjoner til spillets univers: The Blood Elves, tidligere High Elves som nå lider av avhengighet av magi. Samt Nagaen, muterte tidligere natt-alver. Samt Draenei, de opprinnelige innbyggerne i Draenor, orkenes hjem-verden - nå kjent som Outland.

«The Frozen Throne» følger oppdraget til en Night Elf ved navn Maiev Shadowsong som følger etter Illidan Stormrage. På en øy oppdager hun ut at Illidan har alliert seg med Naga, og fått tak i en gjenstand kalt Eye of Sargeras. Illidan flykter med øyet til kongeriket Lordaeron. De fanger Illidan og ødelegger øyet, som Illidan avslører at han ønsket å bruke øyet for å ødelegge Lich King for godt. I Lordaeron står blod-alvene i en ustabil allianse med Garithos, den menneskelige sjefen for de gjenværende allianse-styrkene.

Illidans mester Kil'jaeden finner igjen Illidan og planlegger å straffe ham for ikke å ødelegge Lich King, men bestemmer seg for å la være når Illidan hevder at han reiste til Outland for å rekruttere styrker til et nytt angrep. Arthas vender tilbake til de vandøde-kontrollerte regionene i Lordaeron hvor tre Dreadlords lojale mot den brennende legionen - Balnazzar, Detheroc og Varimathras - hersker. Arthas informerer dem om legionens nederlag og retrett, før han kronet seg selv til konge. Samtidig som han renser kongeriket for restene av Alliansen, hjulpet av Sylvanas Windrunner, merker Arthas at kreftene hans har blitt mindre.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «PC Games - By Category». About.com Tech. Arkivert fra originalen 25. september 2015. Besøkt 18. januar 2016. 
  2. ^ «Warcraft III - Neutral». classic.battle.net. Besøkt 18. januar 2016. 
  3. ^ «World of Warcraft». World of Warcraft (engelsk). Besøkt 18. januar 2016. 
  4. ^ «Warcraft III: The Frozen Throne - Wowpedia - Your wiki guide to the World of Warcraft». wow.gamepedia.com. Besøkt 18. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]