World of Warcraft: Warlords of Draenor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

World of Warcraft: Warlords of Draenor ofte forkortet til Warlords eller WoD, er den femte utvidelsespakken til World of Warcraft utgitt av Blizzard Entertainment. Utvidelsespakken ble for første gang avslørt på Blizzcon den 8. November 2013. Utvidelsespakken ble sluppet Torsdag, 14. November 2014 ved midnatt.

Utvidelsen hevet det maksimale spillernivået fra 90 til 100 og introduserte det såkalte Player-Built og Garrisons. Utvidelsen oppgraderte også karaktermodellene som ble sluppet av utvidelsespakken: Cataclysm.

Tomt og Omgivelser[rediger | rediger kilde]

Utvidelsen er satt etter hendelsene i Mists of Pandaria og foregår i et alternativt univers på verden av Draenor, den opprinnelige planeten av orkene som det dukket opp i Warcraft II: Beyond the Dark Portal, før sin ødeleggelse i avslutningen av det spillet og etableringen av Outland som omtalt i Warcraft III: The Frozen Throne og World of Warcraft: The Burning Crusade. Legendariske figurer fra Warcrafts fortid, for eksempel Grom Hellscream, Ner'zhul, Gul'dan, og Blackhand, vil vises.

På slutten av Mists of Pandaria er Garrosh Hellscream styrtet som Warchief av Horden av en kombinert Alliance-Horde kraft og tatt i forvaring av Pandarene, slik at han kan stilles for retten for grusomhetene han begått i Pandaria. Men før han kan bli dømt, rømmer Garrosh fra fangenskap ved hjelp av en bronse drage (Kairoz), og reiser til en alternativ tidslinje, det orkiske hjemland, Draenor. Der hindrer han de orkiske klaner fra å drikke blod av Demon lord Mannoroth, noe som førte til deres korrupsjon av Burning Legion og spilte en viktig rolle i hendelsene i de tre første kampene. Klanene fører til en «Iron Horde», ved hjelp av teknologi Garrosh hentet fra sin virkelighet. Det begynner en krig om Draenor, som fører til bygging av en Dark Portal som vil tillate dem å reise gjennom tid og beleire Azeroth i denne epoken.

I Patch 6.0,stormer en gruppe eventyrere inn i Gorian Empires hovedstad Highmaul og fortsetter å utfordre og bekjempe Iron-hordene og deres allierte. I et raid dreper eventyrerne en warlord av Draenor, av Shattered Hand-klanen, Kargath Bladefist. Deretter fortsetter de å drepe skaoninger fra Gorian Empire, inkludert Spellbreakers, som spiller en stor rolle i historien om Gorian Empires maktovertagelse, samt Sorcerer King og Imperator Mar'Gok. The Blackrock Clan, ledet av Blackhand, utfordrer Hordene og Alliance til å angripe deres domene; Blackrock Foundry. Eventyrerne tar imot utfordringen og stormer gjennom smia, ødelegger viktige Iron Horde-maskiner og blokkerer til Iron Hordes militære erobring. Eventyrerne fortsetter til slutt videre til Blackhand stige, og dreper ham.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]