Hopp til innhold

Azeroth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Azeroth er i World of Warcraft-universet navnet på den verden der hoveddelen av serien foregår, og er den eneste omtalte utenom «Draenor» (orkenes hjemverden) og «Argus» (hjemverdenen til Eredar (og dermed også Draenei)). Azeroth består av 4 større kontinenter og flere små. Alle ligger som en sirkel rundt «The Maelstrom», en malstrøm som ble laget da evighetsbrønnen ble ødelagt. Det er usikkert om Azeroth er en flat eller rund (som en planet) verden. I tillegg kalles både kongeriket der Stormwind er hovedstad og den sørligste delen av Eastern Kingdoms der dette kongeriket også ligger sporadisk for Azeroth.

Kontinenter[rediger | rediger kilde]

Kalimdor[rediger | rediger kilde]

Kalimdor

Det store kontinentet lengst vest heter Kalimdor. Nord på Kalimdor bor natt-alvene. Kalimdor er også Darkspear-trollenes, taurenenes og orkenes hjem. I tillegg har kontinentet både menneske-, goblin- og dverge-bosetninger og byer.

Eastern Kingdoms[rediger | rediger kilde]

Det andre store kontinentet, Eastern Kingdoms, ligger øst for malstrømmen, og er hjem til mennesker, dverger, gnomer, blodalver og de selvbevisste udøde (The Forsaken), som bor lengst nord. Goblinene har også bosetninger og byer i Eastern Kingdoms, blant annet piratredet Booty Bay.

Eastern Kingdoms deles inn i Khaz Modan og Lordaeron, henholdsvis den øverste og nederste øyen Eastern Kingdoms består av. Disse kan deles inn i mindre distrikter.

Stranglethorn Vale[rediger | rediger kilde]

Stranglethorn Vale, eller STV, er et jungeldistrikt kjent for Booty Bay (BB), som er en nøytral by. Det er også en arena i STV som det en gang hver tredje time kommer en kiste med verdifulle ting i midt i arenaen. STV er et Contested (omstridt) territorium, det holdes også en fiskekonkurranse i STV, for å delta i konkurransen kreves det at man har 300 i fishing skill. STV passer best for spillere som er fra level 30 til 42+.

Tirisfal Glades[rediger | rediger kilde]

Tirisfal Glades er distriktet kjent for Gravbyen, som er de vandødes hovedsted. Distriktet er og kjent for Purpurklosteret (SM), som er et kloster bestående av fire instancer: kirkegården, biblioteket, våpenkammeret og katedralen.

Northrend[rediger | rediger kilde]

Northrend

Northrend er et kontinent nord for malstrømmen av Azeroth i ekspansjonen World of Warcraft: Wrath of the Lich King. Hvor det finnes monstre på høyere nivåer, flere land og hvor du kan møte noen av de historiske figurene og stedene fra de tidligere Warcraft spillene. Northrend er stedet hvor «The Nerubian» lever. Men også hvilestede til Nerzuls rustning og «The Frozen Throne» som Arthas nå sitter på. Northrend er nå blitt korupt av vandøde og Nerubian som alle er kontrollert av Arthas som er «The Lich King».

Undermine[rediger | rediger kilde]

Undermine er en øy sør for malstrømmen som er kontrollert av goblin-kartellene.

Broken Isles[rediger | rediger kilde]

Noen øyer som den onde trollmannen Guldan reiste fra sjøbunnen for å nå titanen Sargeras' gravsted der han skulle få tildelt ufattelige krefter av Sargeras. Titanen slapp fri og myrdet Guldan.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata