Warcraft: Orcs & Humans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Warcraft: Orcs & Humans
UtviklerBlizzard Entertainment
UtgiverBlizzard Entertainment
DistributørGOG.com
ProdusentBill Roper
ProgrammererPatrick Wyatt
Michael Morhaime
Siste versjon1.22h (DOS) 1.06 (Mac OS)
PlattformDOS, Macintosh
UtgivelseNA: 23. november 1994
EU: 1995
SjangerStrategispill
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedeu.blizzard.com/ru-ru/games/legacy/
Del av serien Warcraft

Warcraft: Orcs & Humans er et strategispill (sanntidsstrategispill) utviklet av selskapet Blizzard Entertainment, utgitt til PC og Mac i 1994.

Spillets formål er å bygge opp en by eller base, fullt utstyrt med blant annet forsvarsverk og produksjonsanlegg for ulike typer soldater. Målet er deretter å eliminere motstandernes soldater og rasere deres bygninger, når man har rasert alle fienders bygninger har man vunnet. mat må man ha for å skaffe soldater maten kan skaffes av å lage farms (humans) eller å lage orc burrows (orcs)

Spillet har vært et av de mest populære spillene i mesterskap innen videospill (world cyber games).

Andre Warcraft-spill[rediger | rediger kilde]

Blizzard har produsert fire oppfølgere, i tillegg til utvidelsespakker. Alle er satt i det samme universet. Det nyeste spillet i serien, World of Warcraft, er i motsetning til resten ikke et strategispill, men et MMORPG. Hearthstone er et selvstendig spin-off-spill som er satt i Warcraft-universet med basis i World of Warcraft, og har gjerne alternative, ofte komiske versjoner av Azeroth som ikke nødvendigvis er kanoniske til World of Warcrafts Azeroth.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Omtaler
Publikasjon Poengsum
GameRevolution A-[1]
PC Gamer US 92%[2]

Warcraft: Orcs & Humans ble med god margin Blizzards beste suksess.[3] I november 1995 rapporterte Entertainment Weekly at spillet hadde blitt rangert som det 19. mest solgte produktet distribuert med CD.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Warcraft review for the MAC». Game Revolution. 1996. Arkivert fra originalen . Besøkt 18. november 2009. 
  2. ^ «WarCraft: Orcs & Humans – MobyRank». MobyGames. 1999. Besøkt 17. november 2009. 
  3. ^ Fahs, T. (18. august 2009). «IGN Presents the History of Warcraft – Dawn of Azeroth». IGN. Besøkt 17. november 2009. 
  4. ^ «Battle Access». Entertainment Weekly (299). 3. november 1995. Arkivert fra originalen 25. april 2009. Besøkt 26. november 2009.  5 of the 20 titles were non-gamer products by Microsoft.