Hopp til innhold

Diablo III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Diablo III
UtviklerBlizzard Entertainment
UtgiverBlizzard Entertainment
DistributørNintendo eShop
Microsoft Store
DesignerLeonard Boyarsky
KomponistRussell Brower
Siste versjon2.7.2 (4. november 2021)
Plattform
Utgivelse15. mai 2012
SjangerAction-rollespill, dungeon crawl, hack and slash, rollespill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedblizzard.com/diablo3/
Del av serien Diablo

Diablo III er et rollespill med mørkt fantasi/grøsser-tema, der man skal bekjempe monstre. Spillet er utviklet av Blizzard Entertainment. Dette er det tredje spillet i Diabloserien. Diablo III ble for første gang annonsert 28. juni 2008 på Blizzard Worldwide Invitational i Paris, Frankrike. Spillet ble lansert 15. mai 2012 i Nord-Amerika, Latinamerika og Europa. I Russland ventes spillet først den 7. juli 2012.[trenger oppdatering] Diablo III slo flere rekorder og ble det mest forhåndsbestilte spillet gjennom tidene på Amazon.com

I likhet med Diablo II, går Diablo III ut på å lage hardcore-karakterer. Men spilleren må først oppgradere en vanlig karakter til nivå 10, før de får muligheten til å lage nye hardcore-karakterer. Hardcore karakterer kan ikke gjenoppstå hvis de blir drept, i stedet blir de permanent ikke-spillbare hvis de blir drept. Hvis en hardcore-karakter nådde nivå 10 før den blir drept, kan karakteren plasseres i Hall of Fallen Heroes.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Spillet finner sted i Sanctuary, den mørke fantasi-verdenen i Diablo-serien, tjue år etter hendelsene i Diablo II. Deckard Cain og Leah befinner seg i Tristram-katedralen, og undersøker eldgamle tekster om en illevarslende profeti. Men en mystisk stjerne som faller ned fra himmelen treffer katedralen, og skaper et dypt krater hvor Deckard Cain forsvinner. Hovedpersonen ankommer byen New Tristram for å undersøke den fallende stjernen som traff katedralen, men så dukker det opp døde som nylig har gjenoppstått. Hovedpersonen følger Leah til katedralen for å redde Cain fra krateret han falt ned i. Etter å ha reddet Cain, får hovedpersonen vite at den eneste veien til den falne stjernen er å beseire kong Leoric: den tidligere herskeren av Khanduras, også kjent som skjelett-kongen.

Cain informerer hovedpersonen om at Leorics krone må finnes igjen før de kan forsøke å beseire Leorics, og hovedpersonen begynner å lete etter Leorics krone ved hjelp av Haedrig Eamon, en smed fra New Tristram. Etter å ha gjenvunnet kronen, vender hovedpersonen tilbake til katedralen hvor de møter Kormac, en kriger fra Templar-ordenen som har blitt tatt til fange av medlemmer av en kult kjent som Dark Coven. Sammen beseirer de Leoric, men oppdager også en fremmed der den falne stjernen tidligere landet. Den fremmedes eneste minne er et sverd som ble ødelagt i tre deler når han falt. Hovedpersonen er nødt til å gjenvinne de tre sverd-bitene fra Khazra-hulen og det druknede tempelet, motarbeidet av heksen Maghda, lederen for Dark Coven. I tillegg må man gi hjelp til en banditt ved navn Lyndon for å skaffe en falsk relikvie.

Heksa Maghda gjenoppretter imidlertid den tredje sverd-biten før hovedpersonen gjør det - og forsøker å tvinge Cain til å reparere hele sverdet. Leah dreper imidlertid kult-medlemmene med en bølge av magisk kraft. Dette tvinger Maghda til å drepe Cain, og flykte sammen med den fremmede. Før Cain dør, reparerer han sverdet og gir hovedpersonen i oppdrag å returnere sverdet til den fremmede. Han avslører at både sverdet og den fremmede er engler. Hovedpersonen følger etter Maghda til kong Leorics falleferdige tortur-kammer under herregården hans. Han redder den fremmede, og returnerer sverdet. Den fremmedes hukommelse dukker også opp igjen, og det avsløres at han er erkeengelen Tyrael. Han følte avsky for sine med-englers manglende vilje til å beskytte menneskeheten mot helvetes krefter, og Tyrael kastet derfor sin guddommelighet til side for å bli en dødelig. Han advarer også Sanctuary om ankomsten av demonene Belial og Azmodan.

Hovedpersonen Leah og Tyrael reiser til byen Caldeum. Hovedpersonen forsøker å spore opp Maghda ved Alcarnus i henhold til ordre fra Asheara, sjefen for Jern-ulvene (allerede kjent fra Diablo II) samtidig som Leah og Tyrael forsøker å finne bevis mot Belial i byens kloakk. Hovedpersonen møter først en ung trollkvinne som presenterer seg som Eirena, som kommer fra en annen epoke. Hhovedpersonen når senere Khasim Outpost, men oppdager at Belials slange-demoner har fengslet og erstattet de egentlige vaktene. Ved å frigjøre kaptein Davyd og hans menn, tar hovedpersonen tilbake Khasim Outpost fra slange-demonene, og får endelig tilgang til Alcarnus. Etter å ha frigjort fangene, kjemper hovedpersonen mot Maghda i hulen hennes og dreper henne. Spilleren har dermed Cain, og returnerer deretter til Caldeum for å redde Leah fra de keiserlige vaktene. Men hovedpersonen får skylden for kaoset ved Alcarnus, og keiseren beordrer hovedpersonens død. Dette vinger hovedpersonen til å rømme fra palasset.

Leah avslører at moren hennes, Adria (kjent fra et tidligere Diablo-spill) fremdeles er i live. Hovedpersonen må derfor hjelpe Leah, med å redde Adria fra byens kloakk. Adria avslører at nøkkelen til å stoppe helvetes krefter er Black Soulstone, som ble oppfunnet av den sinte trollmannen Zoltun Kulle. Zoltun har kraften til å fange sjelene til de syv helvetes herrer, og ødelegge dem for alltid. Men han skal ha blitt drept av Horadrim. Hans avkuttede hode ble deretter forseglet i den frodige Dahlgur-oasen. Adria instruerer hovedpersonen om å finne igjen trollmannens hode i oasen. Etter at hodet blr hentet, gjenoppliver Leah spøkelset til Zoltun Kulle. Tyrael instruerer trollmannen om å aktivere Black Soulstone. Men Zoltun forsøker å ta steinen for seg selv. Når han kommer tilbake til Caldeum, finner hovedpersonen byen under angrep av Belials styrker.

Hovedpersonen må reise videre til Bastion's Keep, sammen med Tyrael, deres tilhengere, Leah og Adria. Men de oppdager at området er under angrep av Azmodans hær. Tyrael instruerer hovedpersonen om å hjelpe forsvarerne, tenne signalbrannene på veggene og heve katapultene. Når dette er gjort, går hovedpersonen inn i høyborget - hvor Azmodans styrker allerede har brutt gjennom de lavere nivåene og beseiret demonen Ghom. Tyrael må hjelpe hovedpersonen med å nå den demoniske porten som beskytter krateret, og ødelegger dette med sverdet sitt: El'druin. Hovedpersonen må slåss mot et enormt beist, før man kan gå dypere i Arreats indre kjerne. Leah forsegler Azmodans sjel inni Black Soulstone. Med alle de syv helvetes herrer endelig fanget inne i steinen, uttaler Tyrael at den evige konflikten mellom himmel og helvete vil bli avsluttet hvis steinen nå blir ødelagt.

Men når hovedpersonen vender tilbake til Bastion's Keep, oppdager de at Adria har forrådt dem. Adria avslører at hun har tjent Diablo helt fra begynnelsen, og at Leahs far er Leorics sønn Aidan - som var besatt av Diablo. Adria bruker Black Soulstone for å gjenopplive Diablo. Med alle sjelene til helvetesherrene nå inni seg, blir Diablo den første onde - og begynner et angrep på den høye himmelen. Hovedpersonen må derfor reise til den høye himmelen, men oppdager at den allerede er under angrep. Imperius, The Aspect of Valor, klandrer hovedpersonen og Tyrael for deres problemer. Men hovedpersonen er fast bestemt på å slåss videre, og beseirer demonen Iskatu. Hovedpersonen møter deretter Itherael, the Aspect of Fate, som instruerer ham om å redde Auriel, the Aspect of Hope, fra Rakanoth - Lord of Despair i Library of Fate.

Etter å ha reddet Auriel, og gitt håpet tilbake til alle himmelens styrker, blir hovedpersonen deretter instruert av Auriel om å lukke Hell Rifts for godt. Sammen med Tyrael må hovedpersonen forsøke å forhindre Diablo fra å nå Krystall-buen, kraftkilden til himmelens styrker, men ikke før et slagsmål mot Izual - Tyraels korrupte tidligere løytnant.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Helt siden Diablo III ble annonsert har det blitt annonsert flere karakterklasser. Det finnes nå syv ulike karakterer med han- og hunkjønn, The Barbarian, The Crusader, The Witch Doctor, The Wizard, The Monk, The Demon Hunter og The Necromancer.

Utvidelser[rediger | rediger kilde]

Diablo III: Reaper of Souls er den første utvidelsen for Diablo 3 og ble avslørt på Gamescom i 2013.[3] Det ble utgitt for PC- og Mac-versjonene av Diablo III 24. mars 2014.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ gamerant.com[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Goldfarb, Andrew (21. august 2013). «Gamescom: Diablo III Reaper of Souls Announced». IGN (engelsk). Besøkt 26. august 2017. 
  4. ^ «Reaper of Souls™ Unleashed on March 25, 2014 – Prepurchase Now». Diablo III (engelsk). Besøkt 26. august 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]