Ulrikke Hansen Døvigen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ulrikke Hansen Døvigen
Født4. feb. 1971[1][2]Rediger på Wikidata (51 år)
Beskjeftigelse Skuespiller[3]Rediger på Wikidata
Ektefelle Daniel FranckRediger på Wikidata
Far Ole Jacob HansenRediger på Wikidata
Mor Kjersti DøvigenRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Ulrikke Hansen Døvigen (født 4. februar 1971) er en norsk skuespiller og danser.

Hun bodde i London i 17 år, og tok i den perioden en treårig skuespillerutdannelse på Webber Douglas Academy of Dramatic Arts (1994).[4] Hun har utdannelse i dans fra Vacani School of Dancing.[4] Hun har også studert ved Vera Gregg École du Théâtre i Paris.[4]

Hun debuterte på Nationaltheatret i 2002 som Cecily i Hvem er Ernest av Oscar Wilde. Før det var hun ansatt ved Oslo Nye Teater i to år, der hun blant annet spilte i Dracula, Disco Pigs, 40 og Hjalmar og Flode. Hun var også med på Riksteatrets oppsetning av Syvende himmel. Som filmskuespiller gjorde hun seg bemerket i rollen som hovedpersonens sjef i filmen 37 ½. Hun hadde hovedrollen som Jentungen i NRKs julekalender Jul på Månetoppen og spilte rollen som Moder'n i TVNorges Den unge Fleksnes. Fra teater er hun blant annet kjent for hovedrollen som Nora Helmer i Henrik Ibsens Et dukkehjem.

Hun er en erfaren rytter og kan danse moderne-, jazz- og grunnleggende ballett.[5] Ellers kan hun spille piano.[trenger referanse]

Sommeren 2014 medvirket hun i Terje Formoes forestilling om sjørøveren kaptein Sabeltann i Dyreparken i Kristiansand, som den onde dronning Sirikit i en ny versjon av suksessforestillingen Kaptein Sabeltann og Jakten på Den Magiske Diamant.[6]

Liste over roller[rediger | rediger kilde]

Riksteatret[rediger | rediger kilde]

Det Norske Teatret[rediger | rediger kilde]

Nationaltheatret[rediger | rediger kilde]

Kristiansand Dyrepark[rediger | rediger kilde]

Fjernsyn[rediger | rediger kilde]

Film[rediger | rediger kilde]

Lydbøker, hørespill og reklamefilm[rediger | rediger kilde]

I tillegg har Døvigen medvirket i flere lydbøker av forskjellige slag, blant annet som Hilde Hartkorn-Pervaiz i Knut Nærums Døde menn går på ski og som forteller/mor i lydboka til Linus i Svingen. Påsken 2007 var hun aktuell som Sonja Borge i NRK P1s påskekrim De dødes tjern. Hun har også medvirket i reklamefilmer.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Hun er datter av skuespiller Kjersti Døvigen, som blant annet spilte i NRK-serien Offshore, og jazzmusiker Ole Jacob Hansen. Hun vokste opp i Lommedalen, og da hun var tolv år gammel flyttet hun til London sammen med sin mor og stefar Halvor Astrup.

Hun har en datter med Mads Ousdal.[7] Døvigen er gift med tidligere snowboarder Daniel Franck.[12]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 461948[Hentet fra Wikidata]
 2. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0246914, besøkt 14. juli 2016[Hentet fra Wikidata]
 3. ^ CineMagia, CineMagia person-ID 120464, besøkt 4. april 2022[Hentet fra Wikidata]
 4. ^ a b c «Ulrikke». Rogaland Teater. Besøkt 3. desember 2021. 
 5. ^ NRK P2 Intervju, 4. juli 2014 kl. 19:55. Hun avkreftet her at hun kunne fekte.
 6. ^ «Hiv o'hoy!: Sjørøverfest i sør». www.vg.no. 8. juli 2014. Besøkt 16. juli 2021. «MED: Kyrre Haugen Sydness, Håvard Bakke, Kai K. Hansson, Frank Ole Sætrang, Dagfinn Tutturen, Robert Skjærstad, Max August Graarud, Johanne Svendsberget, Adam Eftevaag, Frode Winther, Ulrikke Døvigen, Siw Anita Andersen. | Kongen på havet har seilt med oss i et kvart århundre nå, og jubileumsforestillingen i Dyreparken - et avsnitt i Sabeltann-serien som første gang ble satt opp i 1996 - er en kraftdemonstasjon på slitestyrken i Formoes sjørøvereventyr.» 
 7. ^ a b «Hele landets Nora». Riksteatret. 2009. Besøkt 7. oktober 2011. 
 8. ^ «Ulrikke Hansen Døvigen». IMDb. Besøkt 3. desember 2021. 
 9. ^ «Pørni - TV-serien på nettet - Viaplay». viaplay.no. Besøkt 3. desember 2021. 
 10. ^ «Hotel Cæsar mister seere». Dagbladet. 19. februar 2001. Besøkt 7. oktober 2011. «og et par nye kvinneskikkelser kommer inn i serien, spilt av Thomas Giertsens ekskjæreste Ulrikke Hansen Døvigen» 
 11. ^ Johnsen, Kathleen (28. mai 2012). «Når i går blir i dag og i morgen». IMDb.com. Besøkt 3. desember 2021. «DUOfilm» 
 12. ^ «I dag ble de hverandres». 16. juni 2012. Besøkt 16. juni 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]