Offshore (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Offshore
Generell informasjon
SjangerDrama / Såpe
Prod.landNorsk
Sendeår1996
Sesonger3
Episoder119
Lengde30 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
MedvirkendeFinn Schau
Kjersti Døvigen
Christoffer Staib
Stine Varvin
Kalle Øby
Helga Mjeldheim
Frank Krog
Mia Gundersen
Kristoffer Joner
Jarl Goli
Bak kamera
ProdusentBitte Monn-Iversen
Anne Birte Brunvold Tørstad
TittelmusikkGeir Bøhren
Bent Åserud
MusikkGeir Bøhren
Bent Åserud
FotoØystein Hillestad
Sending
Periode8. sept. 199628. nov. 1999
TV-kanalNRK1
Teknisk informasjon
Bildeformat4:3 / SDTV
LydformatStereo
Eksterne lenker
IMDb

Offshore er en norsk såpeserie som gikk på NRK1 fra 1996 til 1999. Handlingen utspiller seg på en oljeplattform i Nordsjøen. Sentralt i handlingen er også forholdet til familiene på land og maktkampen om oljen.

Serien ble kåret til beste underholdningsdrama under Gullruten 1999.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen i Offshore hadde fokus på to ting, hverdagen til forretningsmenneskene ansatt i oljeselskapet NorWestOil, og livet til de ansatte ved selskapets hovedplattform Huldra ute i Nordsjøen. Fra starten av var det den rike Hroar Torgersen (Finn Schau) som satt ved roret i selskapet, med blant andre den driftige Nina Martens (Helga Mjeldheim) som sin kollega. Hroar var gift med amerikanskfødte Barbara (Kjersti Døvigen), og sammen hadde de barna Susanne (Stine Varvin) og Robert (Christoffer Staib), som av moren ble kalt Susan og Bob. Nina Martens innledet med tiden et forhold til plattformsjefen Torbjørn Lindbekk (Kalle Øby), som var bror av Steinar Lindbekk (Ketil Høegh). Steinar var ansatt på Huldra, i likhet med samboeren Hanne (Guri Johnson). Av de andre ansatte var blant andre Dagny Ulrichsen (Wenche Kvamme), Mette Haug (Mia Gundersen), Ståle Pettersen (Kristoffer Joner), Jonny Mjelde (Frank Krog) og Harald Vestheim (Jarl Goli).

I de første sesongene fulgte serien i tillegg familien Berg som bodde på et gårdsbruk nord i landet. Odelsgutten på gården arbeidet på Huldra, men omkom i en ulykke i en av de første episodene. Tilbake satt hans unge kone Charlotte (Vanessa Borgli) med sin nyfødte sønn Ola William (Ulrik Randsborg Lie), og hun fikk store problemer med å imøtekomme svigermoren Aslaugs (Kirsten Hofseth) strenge krav.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]


Produksjon[rediger | rediger kilde]

Regi

Storyline

Episodeforfattere

Prosjektledere

Musikk

Foto

  • Øystein Hillestad

Redigering

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]