Gregory Harrison

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gregory Harrison
Heather Menzies Gregory Harrison Logan's Run 1977.JPG
Født31. mai 1950 (68 år)
Avalon
Ektefelle Randi Oakes (1980–)
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Gregory Harrison (født 31. mai 1950 på Santa Catalina Island, California) er en amerikansk skuespiller.

Han er sannsynligvis best kjent for sin rolle som Chandler i North Shore fra 1987 og som den unge kirurgen, Dr. George Alonzo Gates, i CBS-serien Trapper John fra 1979 til 1985.

Harrison spilte i 1981 stripperen John Phillips i TV-filmen For Ladies Only. Han parodierte denne rollen under miniserien Fresno i 1986, ved å dukke opp i bar overkropp ved enhver anledning. Harrison var fast skuespiller i den siste sesongen av såpeoperaen Falcon Crest (1989–1990).

Han har hatt gjesteroller i flere TV-serier som One Tree Hill, Touched by an Angel, Judging Amy, Reunion, Joey, Law & Order: Special Victims Unit og Drop Dead Diva. Han spilte hovedrollen i musikalen Chicago og han har også opptrådt som Benjamin Stone i Broadway-gjenoppsetningen av Stephen Sondheims Follies.

I 1996 spilte han mot Eric Roberts i It's My Party, en film basert på en sann historie om en mann diagnostisert med aids. Denne mannen planla en to dager lang fest for å ta et endelig farvel med sine venner og familie, før han deretter begikk selvmord ved hjelp av piller. Siden 1980 har Harrison vært gift med skuespilleren Randi Oakes. Paret har fått fire barn, tre jenter og en gutt.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]