Sverresborg IF - Håndball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sverresborg Håndball er et idrettslag under allianseidrettslaget Sverresborg Idrettsforening - SIF Sverresborg Idrettsforening (SIF) ble stiftet 30. september 1931 og er et idrettslag som normalt rekrutterer fra Sverresborg-området i Trondheim, det vil si fra barneskolene Nyborg, Åsveien, Ila og fra Sverresborg ungdomsskole. All aktivitet er foreldredrevet. Etter å ha vært en avdeling i SIF gjennom veldig mange år, og hatt en egen solid organisasjon og eget styre, ble Sverresborg Håndball etablert som eget idrettslag 2008.


Sverresborg Herrer er ett lag som er nyopprykket til 2.divisjon. De gjør det overraskende bra og mye av grunnen til det er ankomsten av tidligere landslagsspiller Vegard Samdahl, som før denne sesongen ble hovedtrener. Øyvind Trygge Moltubakk er ass.trener for 2.divisjonslaget samt hovedtrener for 3.divisjonslaget og rekrutt.

Damelaget til Sverresborg spiller også i 2.divisjon, men de gjør det ikke like vellykket som herrelaget.

Overganger[rediger | rediger kilde]

  • Sesongen 18/19 store signering er Kolstadspiller Nicolai Daling som ble hentet på ett utlån ut siste del av sesongen. Daling har også vært på ett stort antall landslagssamlinger og anses for å være ett av Norges beste på posisjonen høyre bakspiller.
  • Stig Malum ble hentet fra Ranheim Idrettslag i 2018 og begynte med en gang å produsere målpoeng. Han spiller i 3.divisjon, 4.divisjon, NM og Lerøykvalik.
  • Eskil Dahl Reitan ble hentet fra Klæbu IL høsten 2017. Han var speidet på lenge og etter lange forhandlinger ble Sverresborg og Klæbu enig om overgang for stortalentet.