Ullern Basket

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ullern Basket
Idrettsgren(er)Basketball
LandNorge
Norgesmesterne 2016.

Ullern Basket er en basketballklubb fra Ullern i Oslo. Klubben er en avdeling i Ullern Idrettsforening og har rundt 300 aktive medlemmer. Ullern Basket stiller lag Region Øst i de fleste årsklasser både for gutter og jenter, og har seniorlag i førstedivisjon for herrer og i nasjonal Kvinneliga (eliteserien) for kvinner. Ullern Basket er tilknyttet Norges Basketballforbund.

Ullern Basket ble stiftet som ganske enkelt Basket, 1. desember 1956 som skolelag for Ullern gymnas, og er Norges eldste basketballklubb.[1] I sesongen 2017/2018 stilte klubben hele 21 aldersbestemte lag i seriespill, samt lag i U16NM, U19NM og senior NM for kvinner. Klubben har frem til og med sesongen 2016/2017 vunnet 7 kongepokaler og en rekke Norgesmesterskap i aldersbestemte årsklasser både for jenter og gutter (U16NM og U18NM).

Ullern Basket har som målsetning å gi et basketballtilbud på høyt nivå for så mange som mulig, så lenge som mulig. Klubben legger stor vekt på rekruttering av egne spillere til lagene på seniornivå, fokuserer på å rekruttere og utdanne gode trenere for å få til dette. Et godt miljø i klubben med godt samhold, samarbeid på tvers av lag og satsing på rekruttering av nye spillere fra nærmiljøet i ung alder, er viktige faktorer for å få til dette. Klubben er spesielt stolt over bredden av lag i seriespill for begge kjønn i de fleste årsklasser, og en kultur hvor man klarer å kombinere rekruttering av unge, nye spillere, kvalitet og satsing på høyere nivå for de som ønsker det, samt et nøktern forhold til økonomi og et forbruk tilpasset inntektene. Det er viktig for klubben at det skal være økonomisk overkommelig for så mange som mulig å spille basketball i Ullern.

Resultatet av denne tilnærmingen til idretten er en kombinasjon av svært gode sportslige resultater og kontinuerlig påfyll av nye gode, motiverte og engasjerte spillere.

Ullerns senior herrelag har 3 norgesmesterskap. Det siste ble vunnet i 1996. Ullern hadde herrelag i øverste divisjon for herrer senior uten innkjøpte spillere frem til og med sesongen 2000, og valgte da å gi fra seg plassen i BLNO til Oslo Kings.

Elitelaget for kvinner ble norgesmestere i 2009 på hjemmebane og i 2014 i Rykkinnhallen. I 2015 og 2016 ble jentene både seriemestere i Kvinneligaen og Norgesmestere etter sluttspill med seier over Ulriken Eagles i finalen. I 2017 tok de sin 4. kongepokal på rad etter seier over Asker.

Ullernjenter har også gjort seg bemerket i streetbasket, såkalt 3 mot 3. I 2014-15 vant Triple J, Tina Stenerud Moen, Jeanine Hauan Flaaten, Therese Häger og Tori Solberg Halvorsen alle konkurranser i Norge og fikk delta i NBA 3X3 i Odense, der de slo et tysk lag i finalen.

Ullernjenter vinner internasjonal turnering

Ullern Basket bruker blå eller hvite drakter i motsetning til moderklubben (Ullern IF) som har rødt som sin hovedfarge. Etter 50-årsjubileet i 2006 blir laget offisielt kalt «Ullern 56'ers».[trenger referanse]

Klubben spiller sine hjemmekamper i Ørakerhallen. Klubbens spillere trener i Ørakerhallen, og i flerbrukshallene på Ullern videregående skole, Bestum skole og Bjørnsletta skole. Et nytt idrettsanlegg, Ullern Idrettspark, er under planlegging, og dette er høyst nødvendig da hallkapasitet er en kontinuerlig utfordring for klubben.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ullern idrettsforening:Om Ullern basket». Arkivert fra originalen 5. mars 2016. Besøkt 17. januar 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]