Handelshøyskolen SK

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «TØH Sportsklubb»)

Handelshøyskolen SK (HSK) (stiftet 6. november 2008) er en studentidrettsklubb tilhørende Handelshøyskolen

Handelshøyskolen SK
Stiftet6. november 2008
LederNorges flagg Erik Bruland Johansen
Idrettsgren(er)Fotball
KallenavnHSK
LandNorge
AnnetSportslig leder fotball:
Norges flagg Anders Holden Halmrast
Sportslig leder inneidrett:
Norges flagg Julie Ervik
Hjemmedrakt
Bortedrakt

SK. Klubben ble startet som et fotballag i november 2008 under mottoet Vi skal overraske, og holder til på Moholt i Trondheim. Klubben har siden den tid vokst seg større og består nå av i underkant av 150 medlemmer, fordelt på idrettene fotball, futsal, volleyball, håndball, innebandy og sykling. Klubben er i dag en av de største studentidrettslagene i Trondheim, bak NTNUI.

Det aller første fotballaget ble grunnlagt av fire ivrige studenter som et alternativ for skolens studenter til NTNUI. Initiativet om en egen sportssatsning ved skolen vekket en kraftig interesse blant de studerende, og det var tydelig at dette ikke lenge kunne holdes på et kompisgjeng-nivå. Siden stiftelsen har klubben vokst raskt og stødig, mye på grunn av et stort engasjement blant spillere, trenere, ledere og øvrige tilknyttet klubben. Oppslutningen rundt klubben har de senerst årene blitt gjenspeilet gjennom dobbeltseire i konkurransen Klubben i mitt hjerte, både i 2011, 2012 og 2013, hvor blant andre nevnte NTNUI ble slått.

Ved tusenårsskiftet hadde TØH sitt eget idrettslag, TØH IL. I 2005 ble det vedtatt å endre dette navnet til HiSSI (Høgskolen i Sør-Trøndelag Studentidrett) og å omgjøre organisasjonens struktur med det formålet å kunne tilby samtlige av HiSTs studenter et sportslig tilbud utover NTNUI, og ikke bare studentene ved TØH. Etter flere år med laber oppslutning blant studentene ved de enkelte campus, gjenoppsto i 2008 ideen om et eget idrettslag ved Trondheims første handelshøyskole.