Trondhjems Skiskyttere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Trondhjems skiskyttere
Klubben:
Stiftet: 1. februar 1984
Leder: Stig Strand
Aktive medlm. 100+
Stadion:
Navn: Saupstad skistasion
Skiver: 30 stk.
Lysløype Ja, flere mil.
Rulleskil. Ja, 2,3 km.
Annet Stort klubbhus. Tilknyttet løypenettet i Bymarka.

Trondhjems Skiskyttere er en skiskytterklubb fra Trondheim. Klubben er en av landets største og beste[trenger referanse] skiskytterklubber og har kommet på førsteplass på Norges Skiskytterforbund sin klubbkåring de siste årene. Klubben holder til på Saupstad skistadion sør for Trondheim sentrum.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1861 ble Trondhjems skytterlag stiftet. På 50 eller 60-tallet ble det dannet en skiskyttergruppe innenfor skytterlaget. Da skiskytingen skulle organisere seg innen Norges Idrettsforbund ble det besluttet å opprette en egen skiskyttergruppe. Trondhjems skiskyttere ble dermed stiftet i 1. februar 1984.

Arrangement[rediger | rediger kilde]

Trondhjems skiskyttere arrangerer årlig Trondhjemsrennet. Det er 2 løp i slutten av januar hvor alle som vil kan delta. På høsten har det vært tradisjon å arrangere løp i «sommerskiskyting» hvor man enten løper eller går rulleski i tillegg til å skyte.

Klubben var med å arragerte NM for senior i 1994 og Hovedlandsrennet for 14-15 åringer i 1999. 29. mars 2006 ble NM i skiskyting arrangert på Saupstad skistadion. Det var et arrangement med mange tilskuere og gode prestasjoner. Løpere som Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Skjelbreid Poiree deltok.

Stadion[rediger | rediger kilde]

Trondhjems skiskyttere har stadion på Saupstad skistadion omtrent 1 mil sør for Trondheim sentrum. Det er et moderne og godt skiskytterstadion med 30 skiver. Stadionet er tilknyttet løypenettet i Bymarka og man har tilgang på mange mil med skiløyper. På kveldstid er det også et lysløypenett på flere mil som strekker seg forbi Granåsen og til Nilsbyen.

I 2005 ble det anlagt en 2,3 km lang rulleskiløype i forbindelse med skiskytterstadionet.

Utøvere[rediger | rediger kilde]

Trondhjems skiskyttere har fostret mange gode skiskyttere. På midten av 90-tallet gikk Halvard Hanevold for Trondhjems. Emil Hegle Svendsen er Trondhjemsløper og deltok sesongen 2005/2006 i sitt første verdenscuprenn og i OL i Torino ble han nr. 6 på fellesstarten. Ellers kan Stian Nåvik og Sveinung Hestad Strand med flere norgescupseire og medaljer fra jr.NM nevnes.

Det er også flere unge lovende talenter i klubben som kan komme til å blomstre innen få år.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]