Leangen Ishall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Leangen Ishall
Leangen Ishall.jpg
Land NorgeRediger på Wikidata
Eier Trondheim kommuneRediger på Wikidata
BrukereTrondheim Ishockeyklubb
Kapasitet3 000
Åpnet1977

Leangen Ishall
63°25′40″N 10°27′58″Ø

Leangen Ishall er et anlegg ved Leangen i Trondheim, som ble åpnet i 1977, som den 8. ishallen i Norge. Anlegget ble utvidet med Ungdomshallen som ble åpnet 10. august 2009, som den 38. ishallen i Norge.

Hallen er hjemmearena for Trondhjems Skøiteklubs kunstløp-gruppe.

Hallen er også hjemmebane for ishockeyklubben Rosenborg Ishockeyklubb og Nidaros Hockey og har en total kapasitet på rundt 3 000 tilskuere, da med ståplasser i svingene. Tilskuerrekorden på 3 311 tilskuere ble satt under en seriekamp mellom Trondheim Ishockeyklubb og Storhamar i 1992. Hallen brukes også til curling av Trondheim curlingklubb.

Ishallen rommer også en av Trondheims to innendørs løpebaner, med to baner av en lengde i underkant av 230 meter rundt toppen av tribunene. Den andre er en standard 200 m-bane i Ranheimshallen. Banen brukes en del i vinterhalvåret, særlig av ulike løpemiljø som friidrett og orientering, men egner seg ikke til veldig høy hastighet ettersom svingene ikke er doserte og har ujevn kurve med en krappere "knekk" ved inngangen og utgangen av hver sving.

Leangen ishall driftes av Trondheim kommune og den ble oppgradert med nytt vant før 2005/2006-sesongen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Ice hockey pictogram.svgDenne ishockeyrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.