Strindheim Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Strindheim
Strindheim Idrettslag
Stiftet9. mars 1926
Nettsidehttp://www.strindheim.idrett.no/hoved.html
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
HjemmebaneMyra
Liga1. divisjon håndball for menn (2013/14)
LandNorge
Strindheim kunstgressbane under en kamp mellom Strindheim og Hamarkameratene i Oddsenligaen, avdeling 4, 2015.

Strindheim Idrettslag (stiftet 9. mars 1926) er et idrettslag fra Trondheim. Klubben har i dag grupper for idrettene langrenn, håndball, fotball og friidrett.

Klubben ble etablert 17. januar 1948 som en sammenslutning av Marienberg Sportsklubb (stiftet 9. mars 1926) og Strinda AIL, senere Strinal (stiftet 30. mai 1936).[1]

Fotball[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Strindheim Fotball

Strindheim fotballgruppe er inndelt i Strindheim Fotball og Strindheim Fotball Yngres Avdeling. Den har en toppfotballsatsing og laget spiller i 2. divisjon

Håndball[rediger | rediger kilde]

Strindheims A-lag i håndball spiller 2013/14-sesongen i 1. divisjon.

Langrenn[rediger | rediger kilde]

Klubben har vunnet Norgesmesterskapet i stafett flere ganger. Sist i 2007. Laget bestod av Krister Trondsen, Stig Rune Kveen og Petter Northug. Den doble verdensmesteren fra VM 1982 i Oslo, Berit Aunli representerte Strindheim IL.

Friidrett[rediger | rediger kilde]

Friidrettssatsingen i klubben har i alle år hatt hovedvekten på løpesiden og det har regelmessig ført til pallplasseringer i Norgesmesterskap. Av de mest sukseerike utoverne nevens Knut Børø, Robert Ekpete og Tommy Gjølga. Friidrettsavdelingen er ansett som en hjørnestein i trøndersk friidrett.[2] Den arrangerer flere lokale friidrettsstevner, blant annet Jentebølgen i Trondheim med over 2000 deltakende damer.

Skøyter[rediger | rediger kilde]

Klubben har hatt flere deltagere i norgesmesterskapet på skøyter, og i vinteren 1973/74 var de med og arrangerte Sprint-NM på skøyter sammen med klubbene Trondhjems SK, Spk Falken og Leinstrand IL som Trondheim-Alliansen.

Orientering[rediger | rediger kilde]

Klubben har hatt egen orienteringsavdeling i mange år. Den 8. januar i 1985 ble Nidarøst Orienteringsklubb stiftet etter at orienteringsgruppa i Strindheim IL slo seg sammen med orienteringsavdelingene til Charlottenlund, Othilienborg og Utleira Idrettslag.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

håndballDenne håndball- og Trøndelagrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.