Hovden Sportsklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Klubben:

Hovden Sportsklubb
Stiftet1970
LederAtle Egeland
Nettsidehttp://www.hovdensportsklubb.no/
Idrettsgren(er)Langrenn, Alpin, Fotball, Allidrett, Barnetrim, Trampolinetrening, Freeski, Trimpoeng. Terengkarusell. Diverse typer trimgrupper for barn og voksne.
KallenavnHSK
LandNorge

Hovden Sportsklubb ble stiftet 1970 og er et fleridrettslag for langrenn, alpin skiidrett, og allidrett. Tidligere hadde sportsklubben også en skøytegruppe.

HSK er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Aust-Agder Idrettskrets. Klubben er også medlem av særforbundet Norges Skiforbund gjennom Agder og Rogaland Skikrets.

Hovden Sportsklubb hører hjemme i Hovden i Bykle kommune og er medlem av Bykle Idrettsråd. Hovdenportsklubb har flere store arrangementer blant anna Hovdenrennet og Hovden tour.

Tidligere hadde HSK Skøytegruppe[rediger | rediger kilde]

Klubben var arrangør av Sprint-NM på skøyter 1990 og Stafett-NM på skøyter 1990 som gikk samtidig samme sted. Mesterskapene skulle vært arrangert på Hovden, men på grunn av værforhold ble de flyttet til Skien og Skien Isstadion. Det var klubbens representant (Roger Strøm), og Minna Nystedt, IF Fram (fra Strøms tidligere klubb) som vant hver sin klasse i senior sprint. I stafett-NM var det Oslo Skøiteklub for herrer, og Sportsklubben Ceres for damer som vant.

Kjente skøyteløpere[rediger | rediger kilde]

Skigruppa[rediger | rediger kilde]

Emil Holmeide Blattmann deltok i NM i Alpint 2011 i utfor og fikk en 9.-plass.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]