Star Wars Episode I: Jedi Power Battles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Star Wars Episode I: Jedi Power Battles
UtviklerLucasArts
HotGen (Game Boy Advance)
UtgiverLucasArts
PlattformPlayStation, Dreamcast, Game Boy Advance
UtgivelsePlayStation
31. mars 2000
Dreamcast
18. oktober 2000
Game Boy Advance
21. november 2001
SjangerAction-eventyrspill, plattformspill
ModusEnspiller, Flerspiller

Star Wars Episode I: Jedi Power Battles er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av LucasArts for PlayStation, Dreamcast og Game Boy Advance. Handlingen følger tidslinjen til filmen Star Wars Episode I: Den skjulte trussel.

Spillerne kan velge mellom fem jedier fra prequel perioden, og de kan hoppe, løpe, slå og bruke kraften til å gjennomføre spillets ti oppdrag. Første oppdrag er på en av Handelsføderasjonens slagskip og det siste er mot Darth Maul under kampen om Naboo. Spillerens primærvåpen er en lyssabel som blir brukt til å nedkjempe bølger av fiender, og reflektere laserskudd. Mens kraften kan bli brukt som ett sekundærvåpen.

Spilleren kan velge mellom en av fem Jedi-agenter som kan løpe, hoppe eller bruke Kraften gjennom spillets 10 nivåer. Karakterene som er tilgjengelige for spilleren er:

Karakterene har spesifikke lyssabel-stiler, krefter, svakheter eller andre styrker. Spillet inneholder både karakterer og nivåer som kan låses opp ved å gjennomføre spesifikke oppgaver i løpet av spillet. Opp til fire ekstra opp-låsbare karakterer er tilgjengelige, avhengig av plattform. Fire ekstra nivåer kan også låses opp etter hvert, som tilbyr spilleren unike minispill.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet følger løst handlingen til Star Wars Episode I: Den skjulte trussel, og begynner i det to Jedi skal forsøke å forhandle frem en avtale mellom den korrupte Trade Federation og den kongelige regjeringen på planeten Naboo. Men dette møtet viser seg å være en felle, og de to Jediene må slå seg gjennom en mengde kamp-droider på Trade Federation-skipet. Jediene kommer etter hvert opp til planetens overflate, hvor de må kjempe seg gjennom sumpene som til slutt fører til gatene i Naboos hovedstad: Theed. I den påfølgende konflikten blir Jediene tvunget til å flykte med Naboos dronning Amidala og flere betrodde medlemmer av hoffet hennes.

Gruppen ankommer Tatooine, hvor de håper å skaffe nye deler for å reparere et romskip. Miljøet viser seg å være fiendtlig, og Jediene blir tvunget til å forsvare seg mot Tusken Raiders og et angrep fra en morder med mørk kappe - samtidig som alle delene de trenger blir anskaffet. Jediene tar seg til slutt frem til Coruscant, hvor en gruppe kriminelle angriper dem. Jediene er bekymret for planetens velferd og ikke finner noe håp hos det apatiske senatet. De vender tilbake til Naboo, for å frigjøre byen Theed fra handelsforbundets kontroll. Men fremgangen deres blir blokkert av Sith-lærlingen Darth Maul, som tidligere hadde forsøkt å drepe Jediene på Tatooine. Sithen engasjerer de to Jediene i kamp.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet fikk en positiv til blandet mottagelse ved utgivelsen. GameRankings og Metacritic gav spillet en score på 74,73% og 76/100 for Dreamcast versjonen;[1][2] 56,96% og 58/100 For Game Boy Advance versjonen;[3][4] og 56,93% for PlayStation versjonen.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]