Star Wars: Obi-Wan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Star Wars: Obi-Wan
UtviklerLucasArts
UtgiverLucasArts
PlattformXbox
UtgivelseXbox
19. desember 2001
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseTeen (ESRB)

Star Wars: Obi-Wan er et action-eventyrspill utviklet og utgitt av LucasArts for konsollen Xbox. Spillet ble utgitt den 19. desember 2001 og var en av de tidligste spillene utviklet for Xbox. Spilleren kan styre Obi-Wan Kenobi som en padawan. Handlingen finner sted ukene i forkant og under hendelsene i filmen Star Wars Episode I: Den skjulte trussel.

Star Wars: Obi-Wan fikk blandede anmeldelser. Nettsidene GameRankings og Metacritic ga spillet en score på henholdsvis 59,78% og 58/100.[1][2] Etter utgivelsen var det også planer om å lage en versjon for Nintendo GameCube og Game Boy Advance, men disse ble kansellert på grunn av at anmeldelsene ikke var bra nok.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gruppe kriminelle kalt «Black Heth» angriper Obi-Wan på Coruscant, og forsøker å drepe ham. Obi-Wan rapporterer dette til Jedi Council, som informerer ham om at «Black Heth» den siste tiden har vokst i styrke. Black Heth har også skaffet seg store mengder våpen, og planlegger å destabilisere hele Coruscant. Jedi Council fastslår at de kommer fra en stamme kalt Jin'ha, som er en alt for primitiv rase til å produsere slike dødelige våpen selv. Så Jedi-mestrene Plo Koon og Eeth Koth får i oppdrag å besøke Jin`has hjemme-verden, Obredaan, for å undersøke situasjonen videre. Men romskipet som transporterer dem forsvinner, og Obi-Wan Kenobi akkompagnert av Qui-Gon Jinn, blir beordret til å gjennomføre resten av oppdraget.

Qui-Gon lokaliserer snart de to fangede Jediene. Obi-Wan oppdager et enormt gruve / raffineri-kompleks under Obredaan bygget for å behandle kortose, et spesielt mineral som kan brukes til å produsere våpen som er ideelle for å bekjempe Jediene. De får også øye på et romskip fra Trade Federation, som forlater Obredaan. Når representanter fra Føderasjonen nekter for å vite noe som helst om Jin'has aktiviteter, får Qui-Gon og Obi-Wan et offisielt oppdrag om å møte med føderasjonens visekonge Nute Gunray og inspisere anleggene hans. Etter at de går om bord på visekongens romskip, blir Jediene plassert i et rom som sakte fylles opp med giftig gass. Samtidig som en gruppe droider ankommer, med ordre om å drepe Jediene. Qui-Gon gir lærlingen sin ordre om å sabotere romskipets kommunikasjon og deaktivere motorene, avskjære skipet fra resten av føderasjonsflåten og deretter tvinge skipet til å lande på den nærmeste planeten, Naboo.

Men etter å ha landet på Naboo, oppdager Jediene at Føderasjonen har satt i gang en fullskala-invasjon av planeten. Qui-Gon møter Jar Jar Binks, som tar dem med til sitt eget folk: Gungans. Men Gungans nekter å hjelpe dem, men de tillater at Jediene bruker ett av romskipene deres for å reise til Naboos hovedstad: Theed. Obi-Wan slåss seg gjennom invasjonsstyrkene og får tilgang til det kongelige palasset. En tjenestepike ved navn Asha hjelper ham med å omgå palassets sikkerhetssystem, og møte lederen av vakt-styrkene: Kaptein Panaka. Men dronning Padmé Amidala har blitt tatt til fange av Føderasjonen, som krever at dronningen skal signere en traktat som legitimerer deres invasjon.

Qui-Gon og Obi-Wan kommer seg vekk fra Naboo sammen med dronningen, og reiser til Tatooine for å lete etter reservedeler for å fikse det skadede romskipet deres. Men en gruppe Tusken Raiders bortfører Amidala. Obi-Wan følger etter dem til en stor landsby og beseirer Raider-krigssjefen i hånd-til-hånd kamp. Raiders underkaster seg snart, og lar dem reise sin vei sammen med dronningen. På Coruscant beordrer Jedi Council, mot Qui-Gons ønsker, at han og Obi-Wan skal returnere til Theed og beskytte Amidala - frem til de kan identifisere en Sith-kriger som tidligere angrep dem på Tatooine. Obi-Wan møter også Asha, som har overtatt kommandoen over planetens motstandsstyrker, og ber ham om å frigjøre en gruppe piloter som blir holdt i et provisorisk fengsel.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Star Wars: Obi-Wan for Xbox». GameRankings. Besøkt 21. september 2010. 
  2. ^ «Star Wars: Obi-Wan for Xbox Reviews». Metacritic. Besøkt 16. august 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]