Star Wars Episode I: Den skjulte trussel (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Star Wars Episode I: Den skjulte trussel
UtviklerBig Ape Productions
UtgiverLucasArts
Basert påStar Wars Episode I: Den skjulte trussel
Siste versjon1.1
PlattformMicrosoft Windows, PlayStation
UtgivelsePC
30. april 1999
PlayStation
31. august 1999
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrenseTeen (ESRB)

Star Wars Episode I: Den skjulte trussel er et action-eventyrspill utviklet av Big Ape Productions og utgitt av LucasArts for PC og PlayStation. Spillet kom ut den 30. april 1999 og er basert på filmen med samme navn. Spilleren kan spille som Obi-Wan Kenobi, Qui-Gon Jinn, Padmé Amidala eller Kaptein Panaka, avhengig av hva slags nivå spilleren befinner seg på.

Spillet fikk blandede anmeldelser. Nettsiden GameRankings ga spillet en score på 62,28% for PC versjonen, mens PlayStation versjonen fikk 54,39%.[1][2]

Hvis spilleren velger en av de to Jediene, kan de bruke en lyssabel eller Kraften - i tillegg til å bruke laserpistol, eller andre våpen eller eksplosiver (som også er tilgjengelige for Amidala eller Panaka)

Spilleren kan også møte eller samhandle med andre Ikke-spillerstyrt spillere for å blant annet skaffe veibeskrivelser, få gode råd, drive med kjøp og salg, gjennomføre enkelte side-oppdrag (for eksempel å redde en fange, eller forhindre et overfall) eller for å få tilgang til flere andre områder som ellers var låste for spilleren. Gjennom hele spillet må spilleren slåss mot Darth Maul, kamp-droider, eller en rekke forskjellige romvesen og kjeltringer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Trade Federation, ledet av Viceroy Nute Gunray, har etablert en blokade på planeten Naboo midt under en intergalaktisk handelskonflikt. I håp om å løse konflikten på fredelig måte, sender kansleren for den galaktiske republikken, Finis Valorum, to Jedier - mester Qui-Gon Jinn og hans padawan, Obi-Wan Kenobi - i forsøk på å forhandle frem en avtale. Etter at de ankommer Gunrays skip, begynner imidlertid møterommet å fylles med giftig gass. Når de innser at Gunray planlegger å myrde dem, må de to Jediene forsøke å rømme og kjemper seg gjennom romskipet. De må også slåss mot handelsforbundets hær av kamp-droider.

Obi-Wan møter også Jar Jar Binks, som bor i eksil fra Gungan-byen Otoh Gunga. Etter å ha reist til Otoh Gunga blir Jar-Jar arrestert og fengslet, så Obi-Wan må navigere seg gjennom byen for å redde ham. Qui-Gon møter også Anakin Skywalker som barn, og må inngå en avtale med den kriminelle Jabba the Hutt - hvor Qui-Gon må drepe et av Jabbas beist i bytte mot en sum penger. Deretter blir Qui-Gon angrepet av en mystisk Sith-kriger: Darth Maul.

Referanser[rediger | rediger kilde]