Star Wars Episode I: Battle for Naboo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Star Wars Episode I: Battle for Naboo
UtviklerLucasArts
Factor 5
UtgiverLucasArts
PlattformNintendo 64, Microsoft Windows
UtgivelseNintendo 64
18. desember 2000
Microsoft Windows
12. mars 2001
SjangerActionspill, Tredjepersonsskytespill
ModusEnspiller

Star Wars Episode I: Battle for Naboo (kjent som Star Wars: Battle for Naboo på datamaskin) er et arkade-actionspill utviklet av Factor 5 og LucasArts.[1] Spillet er en åndelig oppfølger til det suksessfulle spillet Star Wars: Rogue Squadron, som ble utgitt 2 år tidligere. Tiltross for likhetene ble det utviklet en helt ny spillmotor til Battle for Naboo. Sammenlignet med Rogue Squadron inkluderte Battle for Naboo land- og vannbaserte oppdrag i tillegg til luft- og rombaserte.

Handlingen foregår i det fiktive Star Wars universet. Oppdragene foregår i sinn helhet innenfor hendelsene som er fremstilt i filmen Star Wars Episode I: Den skjulte trussel. Spilleren styrer Gavyn Sykes, som er en løytnant i Naboos kongelige sikkerhets styrker. Sykes og de kongelige sikkerhets styrkene bekjemper styrker fra the Trade Federation i 15 forskjellige oppdrag som foregår på Naboo eller i rommet rundt planeten. Spillet konkluderes med at spilleren gjenskaper den klimatiske avslutningen fra filmen i det siste oppdraget, hvor man ødelegger the Trade Federation`s kontrollskip.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Flere anmeldere sammenlignet Battle for Naboo med Star Wars: Rogue Squadron. Nettsidene GameRankings og Metacritic gidde Nintendo 64 versjonen en score på henholdsvis 82,21% og 84/100.[2][3] Datamaskin versjonen fikk langt dårligere anmeldelser. Hvor blant annet GameRankings og Metacritic gidde spillet en score på 57% og 54/100.[4][5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Mirabella III, Fran (15. desember 2000). «Star Wars: Episode I Battle for Naboo». IGN. Besøkt 19. august 2014. 
  2. ^ «Star Wars: Episode I Battle for Naboo». GameRankings. Besøkt 9. juli 2009. 
  3. ^ «Star Wars: Episode I Battle for Naboo». Metacritic. Besøkt 19. august 2014. 
  4. ^ «Star Wars: Battle for Naboo». GameRankings. Besøkt 9. juli 2009. 
  5. ^ «Star Wars Episode I: Battle for Naboo». Metacritic. Besøkt 19. august 2014.