Sollihøgda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sollihøgda
Sollihøgda
Sollihøgda kapell
Land Norge Norge
Fylke Akershus
Buskerud
Kommune Bærum
Hole
Preposisjon Sollihøgda
Postnummer 3538 Sollihøgda

Sollihøgda ligger i to kommuner og to fylker, Bærum i Akershus og Hole i Buskerud. Tettstedet har 327 innbyggere, 122 i Bærum og 205 i Hole pr. 1. januar 2015[1] . Stedet er et populært utgangspunkt for skiturer på Krokskogen øst og nord for veien og i Vestmarka (Oslomarka) på vest og sørsiden. Sollihøgda er et kjent utfartssted hvor europavei 16 passerer. E16 når her sitt høyeste punkt mellom Sandvika og Hønefoss, ca. 340 moh. Fra Sollihøgda kan man se Tyrifjorden, som er Norges femte største innsjø med et dyp ned til 330 m, og fra noen steder kan man se Oslofjorden som ligger 13 km sørøst for Sollihøgda.

Bærum kommune eier et vannverk på Sollihøgda som forsyner rundt 500 mennesker på Bærumssiden av Sollihøgda med grunnvann fra fjellgrunnen.

Sollihøgda kapell er en langkirke i tre fra 1911 med 70 plasser.

Kjente beboere på Sollihøgda[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (11. desember 2015). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 25. februar 2016. 
BuskerudstubbDenne Buskerudrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.