Scandinavia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Denne artikkelen omhandler et danseband. For det geografiske området, se Skandinavia.

Scandinavia er et norsk danseband etablert i august 1988 etter en idé av Plateselskapet Mariann og Steinar Storm Kristiansen. Fire av bandets medlemmer kom fra orkesteret Katho som ble oppløst da bandets vokalist Tore Halvorsen begynte i Ole Ivars. De fikk med seg to medlemmer fra Torry Enghs og January og startet Scandinavia.

Bestetningen i bandet har vært den samme siden starten med unntak av vokalistplassen som har vært besatt av fire forskjellige personer. Mest kjent er Rune Rudberg som har vært innom bandet to ganger, og måtte forlate bandet i 2005 da det ble avslørt at han brukte narkotika.[1]Bandet ble oppløst i januar 2009.Scandinavia har gitt ut 13 studioalbum og et livealbum fra en konsert gjort i Hollywood Palladium i Los Angeles foran et norsk publikum. Albumet fikk navnet De aller beste «live» og ga bandet Spellemannprisen 2001 i klassen danseorkester. De vant også Spellemannprisen 2006 i samme klasse for albumet Alle mann til pumpene.

I tillegg til å spille til dans rundt om i Norge, har bandet også hatt flere spillejobber i Danmark, Sverige Finland og U.S.A

Besetning[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]