Samisk kunstnersenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Samisk kunstnersenter (samisk: Sámi dáiddaguovddáš, SDG) er et kunstnersenter som ble etablert i 1986 i Karasjok. Senteret skal ta seg av den kunstnerstyrte formidling, først og fremst i det samiske samfunnet. Senteret har egne utstillingslokaler i Karasjok, og holder rundt 10–11 utstillinger i året.

Senteret finansieres gjennom tilskudd fra Finnmark fylkeskommune, Sametinget i Norge og Karasjok kommune. I tillegg tar senteret provisjon på kunsten som selges i senterets lokaler.

Kunstnerstyrt[rediger | rediger kilde]

Kunstnersenteret drives av Samisk kunstnerforbund. De ansatte (administrasjonen) på kunstnersenteret er ikke nødvendigvis kunstnere. Senteret har en flersidig målsetting om: økt bruk av kunst, sikring av ytringsfriheten, styrke kompetanse og kunnskap om kunst i samfunnet, bedring av arbeidsvilkårene for kunstnerne og et tilgjengelig og desentralisert kulturtilbud.

Senterets oppgave er å være informasjons- og serviceorgan for kunstnere og andre brukere av kunstsektoren, formidle arbeidsoppdrag som kunstneriske utsmykkinger, konsulentoppdrag og liknende. Senteret arrangerer utstillinger i eget galleri, vandreutstillinger, drive formidling, seminarer og kurs, presse- og informasjonsarbeid.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]