NRK Østfold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

NRK Østfold var et av NRKs distrikskontorer, og holdt til i Gamlebyen i Fredrikstad. [1]

Distriktskontorene til NRK produserte daglig tolv timer distriktsradio (i NRK P1), ca. 15 minutter distriktsfjernsyn (i NRK1) og en nyhets- og aktualitetstjeneste på internett. NRK Østfold var også leverandør av innslag og programmer for NRKs rikssendinger i radio og fjernsyn, og produserte ukentlig programmene Museum – et program om norsk historie for NRK P2 og Indianer og Cowboy for NRK P1.

Distriktskontoret hadde 46 ansatte.

NRK Østfold er nå hovedkontoret for Oslo og Viken, [2] [3] og produserer nyheter for TV, radio og internett. [4]

I begynnelsen av juni 2021 ble det kjent at NRK Østfold flytter fra lokalene i Gamlebyen, til nytt lokale utenfor Fredrikstad stadionKråkerøy. [5] [6]


Programmer[rediger | rediger kilde]

Lett i Øret, Bytteboden og Helt rekti var programmer som oppnådde stor popularitet i NRK Østfolds distriktssendinger på radio.

Lett i øret ble i 1991 introdusert som en programserie i NRK Østfolds ettermiddagssending med Hans Jørgen Olsen som den mest brukte programlederen, og kan regnes som Hans Jørgen Olsens gjennombrudd i radio. Serien gikk i omtrent ti år og var en av de mest populære distriktssendingene på ettermiddagen.

Bytteboden var også et av Hans Jørgen Olsens programmer på NRK Østfold.

Helt Rekti var en konkurranseserie i Østfoldsendinga der folk kunne ringe inn og gjette på ord og uttrykk i østfolddialektene, eller ringe inn med forslag til «dagens ord».

Hagen min var et TV-program der programleder Heidi Sivertzen-Oksmo reiser rundt å ser på diverse vakre hager. [7] [8]

Referanser[rediger | rediger kilde]