NRK Troms og Finnmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra NRK Troms)
Hopp til: navigasjon, søk

NRK Troms og Finnmark er NRKs distriktskontor for Troms og Finnmark. Det ble etablert 3. juli 2003 gjennom sammenslåing av NRK Troms og NRK Finnmark. NRK Troms og Finnmark har hovedkontor i Tromsø, en redaksjon i Vadsø, og lokalkontorer i Harstad, Finnsnes, Alta, Kirkenes og Hammerfest.

Fra og med 2. mars 2015 har NRK Troms og NRK Finnmark egne nettsider og fungere som to individer, men vil fortsatt være samlet i distriktnyhetssendinga Nordnytt.

Redaktører: Troms: Pål Hansen, ved hovedkontor i Tromsø. Finnmark: Morten Ruud, ved hovedkontor i Alta.

Historie[rediger | rediger kilde]

Finnmark Kringkaster ble opprettet 17. mai 1934 som første NRK-kontor utenfor Marienlyst. NRK i Finnmark ble ikke okkupert før juni 1940. De tyske styrkene overtok stasjonen etter en langvarig diskusjon om de norske kringkastingsstasjonene. Riksprogrammet i Norge den 17. mai 1940 ble i sin helhet overført direkte til landet til tross for at Norge var okkupert av tyske okkupanter. Sendingen var et samarbeid mellom Troms og Finnmark. Årsaken til ordrenekten var at det ikke fantes okkupasjonsstyrker i Nord-Norge som kunne iverksette den tyske ordren om kringkastingsovertakelse.

Formelt sett ble Finnmark Kringkaster overtatt av NRK i 1958.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]