NRK Marienlyst

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°56′6″N 10°43′3″Ø

NRK Marienlyst
Store Studio
Store Studio
Beliggenhet
Navn NRK Marienlyst
Adresse Bjørnstjerne Bjørnsons pl. 1
Strøk Marienlyst
Kommune Oslo
Historiske fakta
Eier NRK

NRK Marienlyst er NRKs hovedkontor, og ligger på Marienlyst i Oslo. Adressen er Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1. Det jobber ca. 2 000 mennesker på Marienlyst. På Marienlyst produseres nyheter, underholdning og faktaprogrammer for riksdekkende radio, fjernsyn og internett.

Kringkastingshuset[rediger | rediger kilde]

Kringkastingshuset, også kalt Radiohuset eller «Det hvite hus», ble tegnet av Nils Holter og påbegynt i 1938. Det stod ferdig i 1950. Huset er blant annet sete for de fleste av NRKs nasjonale radiokanaler.

Fjernsynshuset[rediger | rediger kilde]

Fjernsynshuset huser alle NRKs TV-studioerMarienlyst.

Huset stod ferdig i 1969, og ble tegnet av Nils Holter og Jan Bauck

Nyhetshuset[rediger | rediger kilde]

Nyhetshuset huser all produksjon av nyheter på Marienlyst både på TV, radio og nett. Det produseres også nyheter på alle NRKs distriktskontorer og av korrespondentene rundt om i verden.

Huset sto ferdig i 1995 og henger sammen med Fjernsynshuset.

Glassgården[rediger | rediger kilde]

Glassgården er det nyeste av NRKs bygg på Marienlyst. Bygget sto ferdig i 2003 og huser NRKs utviklingsavdeling, kommunikasjonsavdeling, opplæringsavdeling og enkelte ledelses- og administrasjonsfunksjoner.

NRKs datterselskap NRK Aktivum holder til her.

Husets hovedetasje var opprinnelig tilpasset et opplevelsessenter for publikum der besøkende kunne lære mer om NRKs virksomhet og historie og blant annet prøve seg som nyhetsopplesere eller værmeldere i spesiallagde simulatorer. Senteret ble nedlagt etter ti års drift.

Store Studio[rediger | rediger kilde]

Store Studio er NRKs største radiostudio med plass til 250 publikummere. Til daglig benyttes Store Studio som øvingslokale for Kringkastingsorkestret, som også holder jevnlige konserter i bygningen.

Studioet henger sammen med Kringkastingshuset.