NRK Drama

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

NRK Drama er en redaksjon i Kulturavdelingen Marienlystdivisjonen som produserer drama for fjernsyn. NRK Drama ble opprettet i 1990 og har ca. 22 fast ansatte og en rekke personer som er tilknyttet redaksjonen på kortere kontrakter, for eksempel regissører og manusforfattere.

Årlig produserer NRK Drama i snitt 1,5 langserier for NRKs fjernsynskanaler i året. Sist laget NRK Drama Mammon. En ny serie er nå under planlegging.

NRK Drama ledes av dramasjef Ivar Køhn.

TV-produksjoner[rediger | rediger kilde]

NRK Dramas TV-produksjoner tidligere år omfatter blant annet Rygg i rand, to i spann, Kodenavn Hunter, Berlinerpoplene, Himmelblå. Brødre (2011) er en serie på fire episoder om to kurdiske venner som flykter til Norge. Regi er ved Janic Heen og produsent er Vegard Stenberg Eriksen. Schmokk (2011) er en romantisk komedie på seks halvtimes-episoder. Regi er ved Ole Martin Hafsmo og produsent er Pål Nissen. Taxi er en thriller på fire episoder om taxi-svindel og kulturkonflikter i dagens Oslo. Regi er ved Ulrik Imtiaz Rolfsen og produsenter er Bitte Monn-Iversen og Elisabeth Tangen. Erobreren (2012), en serie på seks episoder basert på Jan Kjærstads prisbelønte bøker om Jonas Wergeland. Location er Oslo (Grorud), Lisboa, London og New York. Hjem (2012 og 2013), en serie på 16 episoder om de tre søstrene i Vestfossen som oppdager at de har samme far. "Etter karnevalet" (2013), en enakter med manus av Lars Saabye Christensen skrevet spesielt for Elsa Lystad og regi ved Petter Næss. Mammon (2014), thriller i 6 deler skapt av Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen, regi Cecilie Mosli.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]