Liste over filmpriser og prisnominasjoner tildelt Cate Blanchett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Priser tildelt Cate Blanchett
Cate Blanchett SDCC 2014 (cropped 2).jpg Cate Blanchett har vunnet en rekke priser for arbeidet sitt innen film, TV og teater.

Liste over filmpriser og prisnominasjoner tildelt Cate Blanchett omfatter tildelinger av og nominasjoner til elleve amerikanske, én britisk og én italiensk filmpris.

Cate Blanchett har vunnet Oscar for rollene i The Aviator (2004) og Blue Jasmine (2013). Hun har vært nominert ytterligere fire ganger. Hun har også vunnet tre British Academy Film Awards for Elizabeth (1998), The Aviator og Blue Jasmine – og vært nominert ytterligere fire ganger. Videre har hun tre Critics' Choice Movie Awards (av i alt 12 nominasjoner), tre Golden Globes (av i alt ni nominasjoner) og tre Screen Actors Guild Awards (SAG award) (av i alt 14 nominasjoner). Seks av SAG-nominasjonene var for beste ensemble hvor hun delte nominasjonen med resten av skuespillerne fra filmene. Hun vant én med ensemblet til Ringenes herre: Atter en konge og ble nominert for de to andre i Ringenes herre-serien. Blanchett ble også nominert til en Tony Award i 2017 for arbeidet med skuespillet The Present.

Skuespilleren vant Ibsenstatuetten for arbeidet med teaterstykket Hedda Gabler og en Volpi Cup for beste kvinnelige hovedrolle under filmfestivalen i Venezia for I'm Not There (2007). Hun vant også hedersprisen Robert Altman Award fra Independent Spirit Awards for rolletolkningen i denne filmen.

Liste[rediger | rediger kilde]

Pris Seremonidato Nominert arbeid Kategori Resultat Ref.
Academy Awards («Oscar») 21. mars 1999 (den 71.) Elizabeth Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [2]
27. februar 2005 (den 77.) The Aviator Beste kvinnelige birolle Vant [2]
25. februar 2007 (den 79.) Notes on a Scandal Beste kvinnelige birolle Nominert [2]
24. februar 2008 (den 80.) Elizabeth: The Golden Age Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [2]
I'm Not There Beste kvinnelige birolle Nominert
2. mars 2014 (den 86.) Blue Jasmine Beste kvinnelige hovedrolle Vant [2]
28. februar 2016 (den 88.) Carol Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [3]
British Academy Film Awards («BAFTA») 11. april 1999 Elizabeth Beste kvinnelige hovedrolle Vant [4]
9. april 2000 Den talentfulle mr. Ripley Beste kvinnelige birolle Nominert [4]
12. februar 2005 The Aviator Beste kvinnelige birolle Vant [4]
10. februar 2008 Elizabeth: The Golden Age Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [4]
I'm Not There Beste kvinnelige birolle Nominert
16. februar 2014 Blue Jasmine Beste kvinnelige hovedrolle Vant [4]
14. februar 2016 (den 69.) Carol Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [5]
Critics' Choice Movie Awards 19. januar 1999 Elizabeth Beste kvinnelige hovedrolle Vant [4]
10. januar 2004 Ringenes herre: Atter en konge Beste ensemble[b] Vant [6]
10. januar 2005 The Aviator Beste kvinnelige birolle Nominert [7]
Livet under vann med Steve Zissou Beste ensemble[c] Nominert
14. januar 2007 Notes on a Scandal Beste kvinnelige birolle Nominert [8]
Babel Beste ensemble[d] Nominert
7. januar 2008 Elizabeth: The Golden Age Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [4]
I'm Not There Beste kvinnelige birolle Nominert
8. januar 2009 Den fantastiske historien om Benjamin Button Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [4]
Beste ensemble[e] Nominert
16. januar 2014 Blue Jasmine Beste kvinnelige hovedrolle Vant [9]
17. januar 2016 Carol Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [10]
Filmfestivalen i Venezia 8. september 2007 I'm Not There Beste kvinnelige hovedrolle (Volpi Cup) Vant [11]
Golden Globe Awards 24. januar 1999 Elizabeth Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Vant [4]
20. januar 2002 (den 59.) Bandits Beste kvinnelige hovedrolle i en musikal eller komedie Nominert [4]
25. januar 2004 (den 61.) Sannhetens time - Historien om Veronica Guerin Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [4]
16. januar 2005 (den 62.) The Aviator Beste kvinnelige birolle Nominert [4]
15. januar 2007 (den 64.) Notes on a Scandal Beste kvinnelige birolle Nominert [4]
13. januar 2008 (den 65.) Elizabeth: The Golden Age Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [4]
I'm Not There Beste kvinnelige birolle Vant
12. januar 2014 (den 71.) Blue Jasmine Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Vant [4]
10. januar 2016 (den 73.) Carol Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [12]
Independent Spirit Awards 26. februar 2005 Coffee and Cigarettes Beste kvinnelige birolle Nominert [4]
23. februar 2008 I'm Not There Beste kvinnelige birolle Vant [4]
Robert Altman Award Vant
1. mars 2014 Blue Jasmine Beste kvinnelige hovedrolle Vant [4]
27. februar 2016 Carol Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [13]
MTV Movie Awards 5. juni 1999 Elizabeth Beste gjennombruddsrolle Nominert [14]
People's Choice Awards 7. januar 2009 Indiana Jones og krystallhodeskallens rike Beste kvinnelige actionstjerne Nominert [15]
Satellite Awards 17. januar 1999 Elizabeth Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Vant [16]
16. januar 2000 Den perfekte ektemann Beste kvinnelige birolle i en musikal eller komedie Nominert [16]
19. januar 2002 Charlotte Gray Beste kvinnelige hovedrolle i en dramafilm Nominert [16]
23. januar 2005 The Aviator Beste kvinnelige birolle i en dramafilm Nominert [16]
18. desember 2006 Notes on a Scandal Beste kvinnelige birolle Nominert [4]
16. desember 2007 I'm Not There Beste kvinnelige hovedrolle i en musikal eller komedie Nominert [4]
23. februar 2014 Blue Jasmine Beste kvinnelige hovedrolle Vant [16]
21. februar 2016 Carol Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [17]
Saturn Awards 12. juni 2001 The Gift Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [18]
5. mai 2004 The Missing - Bortført Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [19]
10. mai 2007 Notes on a Scandal Beste kvinnelige birolle Nominert [20]
25. juni 2009 Den fantastiske historien om Benjamin Button Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [21]
Scream Awards 16. oktober 2010 Robin Hood Beste kvinnelige fantasyskuespiller Nominert
Screen Actors Guild Awards 7. mars 1999 Elizabeth Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [4]
10. mars 2002 Bandits Beste kvinnelige birolle Nominert [4]
Ringenes herre: Ringens brorskap Beste ensemble[f] Nominert
9. mars 2003 Ringenes herre: To tårn Beste ensemble[g] Nominert [4]
22. februar 2004 Ringenes herre: Atter en konge Beste ensemble[b] Vant [4]
5. februar 2005 The Aviator Beste kvinnelige birolle Vant [4]
Beste ensemble[h] Nominert
28. januar 2007 Notes on a Scandal Beste kvinnelige birolle Nominert [4]
Babel Beste ensemble[d] Nominert
27. januar 2008 Elizabeth: The Golden Age Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [4]
I'm Not There Beste kvinnelige birolle Nominert
25. januar 2009 Den fantastiske historien om Benjamin Button Beste ensemble[e] Nominert [4]
18. januar 2014 Blue Jasmine Beste kvinnelige hovedrolle Vant [4]
30. januar 2016 (den 22.) Carol Beste kvinnelige hovedrolle Nominert [22]
Teen Choice Awards 4. august 2008 Indiana Jones og krystallhodeskallens rike Beste filmskurk Nominert [16]
8. august 2010 Robin Hood Beste kvinnelige skuespiller i en actionfilm Nominert [16]
10. august 2014 Dragetreneren 2 Beste filmstemme Nominert [16]
Tony Awards 11. juni 2017 The Present Beste kvinnelige hovedrolle i et skuespill Nominert [23]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Film awards season's main events BBC. Besøkt 3. februar 2016.
  2. ^ a b c d e «The Official Academy Awards Database». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Arkivert fra originalen 21. september 2008. Besøkt 14. desember 2015. 
  3. ^ Ford, Rebecca (14. januar 2016). «Oscar Nominations: The Complete List». The Hollywood Reporter. Besøkt 14. januar 2016. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å «Cate Blanchett - Awards». The New York Times. Arkivert fra originalen 3. januar 2015. Besøkt 28. april 2016. 
  5. ^ Brown, Mark; Ellis-Petersen, Hannah (14. januar 2016). «Baftas 2016: The Revenant and Mad Max maul competition as Carol snubbed». The Guardian. Besøkt 16. februar 2016. 
  6. ^ «'Rings' cycle continues with four Critics' Choice Awards». Los Angeles Times. 13. januar 2004. Besøkt 17. februar 2015. 
  7. ^ «Broadcast Film Critics Association Awards 2004». Movie City News. Besøkt 17. februar 2015. 
  8. ^ «Broadcast Film Critics Association Awards 2006». Movie City News. Besøkt 17. februar 2015. 
  9. ^ «19th Annual Critics' Choice Movie Awards (2014) - Best Picture: 12 Years a Slave». Broadcast Film Critics Association. 16. januar 2014. Besøkt 17. februar 2015. 
  10. ^ «Critics' Choice Award Nominations Led by 'Mad Max,' 'Fargo'». Variety. 14. desember 2015. Besøkt 14. desember 2015. 
  11. ^ «VENICE 2007 – THE 64TH MOSTRA DEL CINEMA». Besøkt 4. juni 2016. 
  12. ^ «The Golden Globes: Full List of Winners and Nominees». NBC News. 10. januar 2016. Besøkt 12. januar 2016. 
  13. ^ «'Carol,' 'Spotlight,' 'Beasts of No Nation' Lead Spirit Awards Nominations». Variety. 24. november 2015. Besøkt 9. januar 2016. 
  14. ^ «MTV Movie Award Nominations». Empire. 21. april 1999. Besøkt 9. januar 2016. 
  15. ^ «NOMINEES & WINNERS». People's Choice. Besøkt 9. januar 2016. 
  16. ^ a b c d e f g h PrislisteInternet Movie Database. Besøkt 4. juni 2016.
  17. ^ «2015 nominees». International Press Academy. Besøkt 9. januar 2016. 
  18. ^ «O Dom - 8 Nomeações, agrupados por Festival/Evento» (portugisisk). Cineteka. Besøkt 9. januar 2016. 
  19. ^ «Saturn Awards». Movie City News. Besøkt 9. januar 2016. 
  20. ^ «'Superman Returns' Leads the 33rd Annual Saturn Awards with 10 Nominations». MovieWeb. 20. februar 2007. Besøkt 9. januar 2016. 
  21. ^ «'The Dark Knight' dominates Saturn Awards with 11 nods while 'Twilight' is almost shut out». Goldderby.latimes.com. 11. mars 2009. Besøkt 9. januar 2016. 
  22. ^ «The 22nd Annual Screen Actors Guild Awards». Screen Actors Guild Award. 2015. Besøkt 10. desember 2015. 
  23. ^ «2017 Tony Award Nominations: The Great Comet and Hello, Dolly! Lead the Pack» (engelsk). Playbill. Besøkt 8. mai 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]