Ringenes herre (filmserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ringenes herre er en filmtrilogi basert på boka Ringenes herre av J.R.R. Tolkien. Trilogien består av Ringens brorskap (2001), To tårn (2002) og Atter en konge (2003).

Handlingen pågår i fantasiverdenen Midgard, den følger den unge hobbiten Frodo Lommelun på hans oppdrag er sammen med Ringens brorskap å ødelegge den ene ringen, og dermed eliminere den onde Sauron. Brorskapet blir brutt og Frodo fortsetter turen sammen med lojale Sam og den forræderske Gollum. Samtidig forener Gandalf og Aragorn, det frie folket i Midgard til kamp mot Sauron og hans allierte Saruman.

Filmene er regissert av Peter Jackson og utgitt av New Line Cinema. Det er en av de dyreste filminnspillingene i historien med et budsjett på 270 millioner amerikanske dollar, prosjektet tok over åtte år og filmene ble filmet i Peter Jacksons hjemland New Zealand.

Ringenes Herre var en stor finansiell suksess og filmene ligger på 11., 5. og 2. plass på listen over filmer med mest inntekter. Filmene var en stor suksess og de har til sammen vunnet 17 Oscar-statuetter.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Galleriet viser noen av de viktigste skuespillerne med engelske originalversjoner av rollenavnene i parentes.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:The Lord of the Rings film trilogy – bilder, video eller lyd