Bandits

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bandits
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde123 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBarry Levinson
ProdusentBarry Levinson, Michael Birnbaum
ManusforfatterHarley Peyton
MusikkChristopher Young
SjeffotografDante Spinotti
KlippStu Linder
Foran kamera
MedvirkendeBruce Willis, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett
Prod.selskapHyde Park Entertainment, Empire Pictures, Cheyenne Enterprises
DistributørMetro-Goldwyn-Mayer
Premiere
  • 12. oktober 2001 (2001-10-12) (USA)
Eksterne lenker

Bandits er en amerikansk krim-komedie fra 2001. Filmen er regissert av Barry Levinson og i hovedrollen ser vi Bruce Willis som spiller en bankraner. Billy Bob Thornton spiller hans kompanjong og Cate Blanchett en hjemmekone som begge bankranerne blir forelska i.

Filmen ble nominert til to Golden Globes, en for beste mannlige hovedrolle i en musikal eller komedie, Billy Bob Thornton og beste kvinnelige hovedrolle i en musikal eller komedie, Cate Blanchett.

Handling[rediger | rediger kilde]

To venner og tidligere straffedømte, Joe og Terry, bryter seg ut av et fengsel i Oregon. Deretter planlegger de å gjennomføre et bank-ran, i håp om å finansiere en drøm de deler. De blir kjent under kallenavnet «Sleepover Bandits» på grunn av deres modus operandi: de kidnapper lederen av en bank natten før et planlagt ran, og tilbringer deretter natten sammen med hans familie. Tidlig neste morgen følger de etter sjefen til banken, for å få tak i pengene deres.

Ved å bruke den uvitende stuntmannen Harvey Pollard som sin fluktbil-sjåfør og holde utkikk, gjennomfører de tre en rekke ran som gjør at dem havner på FBI sin liste over 10 mest ettersøkte personer. Belønningen for informasjon som kan føre til at bandittene blir tatt til fange, øker etter hvert til en million dollar.

Når Kate, en husmor med et sviktende ekteskap, bestemmer seg for å stikke av - så havner hun i hendene på de tre bank-ranerne. Hun havner snart i sengen sammen med Terry. De utfører enda flere ran. Men etter en stund begynner Joe og Terry å krangle om Kate, så hun bestemmer seg for å forlate dem. De to kriminelle bestemmer seg deretter for å gjennomføre en aller siste jobb sammen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]