Dragetreneren 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Dragetreneren 2
orig. How to Train Your Dragon 2
Dragetreneren 2
Generell informasjon
TypeAnimasjon
SjangerKomedie / Eventyr
Prod.landUSA
Utgivelsesår2014
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørDean DeBlois
ManusforfatterDean DeBlois
ProdusentBonnie Arnold
KomponistJohn Powell
Foran kamera
MedvirkendeChris Pratt
Zoe Saldana
Lee Pace
Dave Bautista
Michael Rooker
Ophelia Lovibond
Annen informasjon
FilmselskapDreamWorks Animation
Premiere(r)
  • 16. mai 2014 (2014-05-16) (Cannes)
  • 13. juni 2014 (2014-06-13) (USA)
  • 4. juli 2014 (2014-07-04) (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Dragetreneren 2 (originaltittel: How to Train Your Dragon 2) er en amerikansk animert eventyrfilm for barn fra 2014. Filmen er skrevet og regissert av Dean DeBlois. Jay Baruchel, America Ferrera, Gerard Butler, Christopher Mintz-Plasse, Jonah Hill, Kristen Wiig, Craig Ferguson, T.J. Miller og Kit Harington har hovedstemmene. Filmene er løst basert på bokserien med samme navn av forfatter Cressida Cowell.

Dette er oppfølgeren til filmen Dragetreneren fra 2010, og er den andre filmen i en trilogi. Handlingen finner sted fem år etter den første filmen, med Hiccup og vennene hans som unge voksne. Filmen er produsert av DreamWorks.

Handling[rediger | rediger kilde]

Fem år har gått etter at vikinglandsbyen Berk sluttet fred med dragene. Hiccup drar på eventyr sammen med dragen sin, Toothless. De oppdager og kartlegger nye uutforskede land og territorier. Hiccup blir presset av sin far, Stoick De Vast, til å etterfølge ham som høvding, selv om Hiccup fremdeles er usikker på om han egentlig er klar for alt ansvaret dette innebærer. Rett etter å ha oppdaget en skogbrann finner Hiccup og kjæresten Astrid restene av en festning. De møter også Eret og Drago som klandrer dem for å ha ødelagt festningen, og som prøver å ta dragene deres til fange.

Hiccup og Astrid reiser tilbake til Berk og advarer Stoick de Vast om drage-hæren som Drago er i ferd med å samle, og Stoick beordrer landsbyboerne å gjøre seg klare til kamp. Hiccup mener at krig er uunngåelig, og reiser sammen med Astrid for å snakke fornuft med Drago. De blir tatt til fange av drage-rytteren Valka, som viser seg å være Hiccups mor. Valka forteller at hun har brukt 20 år på å redde drager fra Dragos fangenskap. Dragene hun redder blir tatt med til en øy ved hjelp av en gigantisk drage kalt en Bewilderbeast. Stoick sporer opp Hiccup til øya hvor han oppdager at hans kone fremdeles er i live. Samtidig blir Eret kidnappet av de andre drage-rytterne som prøver å finne Drago, men rytterne blir fanget, og Drago får vite om alle dragene fra Berk-landsbyen.

Drago og hans arme beleirer øya til Valka og drage-rytterne, hvor Drago avslører at han også har en Bewilderbeast som utfordrer dragen til Valka. En voldsom kamp oppstår mellom de to gigantiske dragene. Dragos bewilderbeast dreper Valkas bewilderbeast og tar kontroll over alle dragene på øya, inkludert Hiccup`s drage, Toothless. Hiccup prøver å overtale Drago til å slutte med all volden, men Drago beordrer ham drept også. Dragen Toothless som nå er under påvirkning av Dragos bewilderbeast prøver å drepe Hiccup. I siste øyeblikk presser Stoick Hiccup av veien, og blir truffet i stedet. Stoick blir drept momentant. Drago forlater Hiccup til sin egen skjebne, og reiser sin vei på Toothless for å hente drage-hæren og ødelegge Berk-landsbyen. Stoick gis en skipsgrav og Hiccup, nå fylt med sorg over tapet av sin far og dragen sin, kommer tilbake til Berk for å forsvare sitt folk og leve opp til sin fars arv.

Drage-rytterne flyr på baby-drager, som er immune mot Bewilderbeast`s kontroll. De kommer til Berk etter at Drago har angrepet landsbyen, og tatt kontroll over alle dragene der. Hiccup konfronterer Drago og en hjernevasket Toothless mens de andre drage-rytterne distraherer bewilderbeast. Drago beordrer Toothless til å drepe Hiccup, men Hiccup lykkes med å befri dragen sin. Drago beordrer deretter bewilderbeast å drepe både Hiccup og Toothless. Bewilderbeast spruter ild etter dem, og klarer tilsynelatende å drepe begge to. Men både Hiccup pg Toothless kommer uskadd fra det. Toothless utfordrer Bewilderbeast, samtidig blir alle de andre dragene frigjort fra bewilderbeast kontroll og blir med på kampen. Bewilderbeast blir alvorlig skadet, og drar sin vei sammen med Drago. Etterpå blir Hiccup utnevnt til sjef over hele landsbyen. Filmen slutter med at det blir reist en stor statue av Stoick til hans ære, og Hiccup utøver sine plikter som høvding og sjef over Berk-landsbyen.

Rolleliste (stemmegivere)[rediger | rediger kilde]

Original versjon[rediger | rediger kilde]

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Andre medvirkende:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]